רויטר ענת

"אמנותו העליונה של המורה היא לעורר שמחה על ידי יצירת יכולת ביטוי וידע" (אלברט אינשטיין)
המסלול לתואר ראשון בחינוך יסודי מזמין אנשים צעירים המתחילים לתכנן ולבנות את חייהם ואנשים בוגרים ובעלי משפחות המתלבטים בבחירה של מקצוע לחיים, לבחור במקצוע ההוראה.
בואו לבחור מקצוע שיש בו משמעות, ייעוד ושליחות - מקצוע מרתק שעשוי לגרום לכם להיות חלק משמעותי מחייהם של ילדים, שיכול לעצב דור ולהשפיע - בואו להיות מורים.
מורים ומחנכים בבתי ספר יסודיים משפיעים באופן משמעותי על עולמם החברתי, הרגשי, הערכי והלימודי של ילדים בכיתות א'-ו'.
האם אי פעם שאלתם את עצמכם מדוע קשה להיות מורה בישראל?
הידעתם שלמורה בכיתה רגילה בארץ יש כ- 10% - 30% ילדים שקשה ללמדם מסיבות שונות?
במסלול החינוך היסודי שלנו אימצנו את תכנית ליק"ל – ללמד ילדים שקשה ללמדם.
פיתוח יכולתם של מחנכים להתמודד עם הצרכים של כל התלמידים, כולל אלו המציבים אתגר קשה למערכת החינוך: ילדים עם לקויות למידה, תלמידים עם משפחות שחוות משבר, עולים חדשים, כמו גם עם תלמידים מחוננים.
תכנית הלימודים היא ייחודית ואין לה מקבילה במכללות ובאוניברסיטאות המלמדות חינוך בישראל.
אקדמיה כיתה
במסלול היסודי התנסות מעשית מורחבת ורבת משמעות בשנה ג' במסגרת התוכנית "אקדמיה כיתה". תוכנית ייחודית זו מאפשרת התנסות בהוראה בהיקף נרחב, הכרות מעמיקה עם בית הספר על מכלול תפקידיו ויצירת קשר משמעותי עם התלמידים. שנה זו אמורה להכין את הסטודנט באופן מיטבי לקראת שנת הסטאז'. סטודנט/ית המסיים תוכנית זו בהצלחה יקבל עדיפות אצל מנהל/ת בית הספר שבו ירצה להשתלב כמורה.
בירושלים וברחבי הארץ יש ביקוש רב למחנכים ומחנכות בבית הספר היסודי בכל תחומי הדעת. 95% מבוגרי המסלול משתלבים עם סיום לימודיהם ללא קושי במערכת החינוך בירושלים ובכל רחבי הארץ.
בוגרי המסלול לחינוך יסודי בדוד ילין, יוצאים אל בתי הספר כשבידיהם ארגז כלים ותעודה המאפשרים להם לבחור במספר אפיקי תעסוקה.
מורים ומחנכים המלמדים את כל תחומי הדעת למעט מתמטיקה, אנגלית ומדעים בכיתות א'-ו'.
מורים מקצועיים באמנות מתמטיקה, אנגלית או מדעים.
מורים בבתי ספר ייחודיים בתי ספר דמוקרטיים,פתוחים וכד'.
למורות חיילות במסגרות שונות בצה"ל-אנו מציעים תכנית אקרדיטציה ייחודית. לבירור פרטים פני ישירות לראש המסלול גב׳ ענת רויטר בכתובת: anatreuter@dyellin.ac.il
מחפשים דרך חדשה? מאמינים שיש לכם את הכוח והיכולת להשפיע בתחום החינוך?
פרטים במדור הרישום ואצל ראש המסלול ד״ר ענת רויטר anatreuter@dyellin.ac.il.
מבנה הלימודים במסלול היסודי מורכב משלושה תחומים: לימודי חינוך עיוניים, התמחויות ולימודי יסוד והעשרה.
כל סטודנט במסלול היסודי ילמד במהלך ארבע שנות לימודיו 15 שעות במסגרת הכשרת ליק"ל (ללמד ילדים שקשה ללמדם).
רכיבי הלימודים | היקף שעות | |
---|---|---|
הכשרה להוראה | לימודי חינוך עיוניים | 30 ש"ש |
התמחות בחינוך יסודי | התמחות ראשית | 26 ש"ש |
התמחות נוספת | התמחות משנית | 15 ש"ש |
חטיבת ליק"ל | חובה | 15 ש"ש |
לימודי יסוד והעשרה | 10-16 ש"ש |
כל סטודנט במסלול היסודי בוחר התמחות אחת ראשית והתמחות אחת משנית.
הערה: מתמטיקה, אנגלית ומדעי הטבע יכולים להבחר כהתמחות ראשית בלבד. החוגים למתמטיקה ואנגלית דורשים ריאיון קבלה עם ראש החוג.
קיימות –רק כהתמחות משנית בת 15 ש"ש.
במסלול זה ניתן ללמוד את החוגים הבאים:
ידיעת השפה האנגלית חשובה לכל אדם המנסה להשתלב במציאות הכפר הגלובאלי של היום. כל סטודנט חייב לרכוש כלים שיאפשרו לו להכין את הדור הצעיר להשתלב בעולם כיום ובעתיד בכל תחום שהוא: תקשורת בין-לאומית, שימוש במחשב, צפייה בסרטים, מסחר בינלאומי ודיאלוג עם הזולת.
האתגר שלנו הוא להכשיר מורים יצירתיים שירחיבו את האופקים של תלמידיהם ויוכלו לאתגר אותם להשתמש באנגלית מעבר לכותלי בית-הספר.
החוג נועד להכשיר מורים להוראת אנגלית בכל הכיתות. המטרה היא להקנות למתמחים מיומנות גבוהה בשפה הכתובה והמדוברת, ידע בספרות ובבלשנות אנגלית וכלים תאורטיים ומעשיים להוראת השפה.
אנו שואפים לשפר את המיומנות בדרך מגוונת וחווייתית עם חשיפה רבה לשיטות הוראה יצירתיות, השתתפות בפעילויות תרבותיות, מקצועיות וחינוכיות במטרה להרחיב אופקים ולפתח מצוינות בהוראה.
מורה לעתיד? עולם ההיסטוריה קורא לך. הצטרפו למסע מרתק, שבסופו תוכשרו כמורים למקצועות ההיסטוריה ומחשבת ישראל.
במסגרת הלימודים בחוג תחשפו למגוון דעות, דרכי עיון והוראה חדשניות וותיקות, תהיו שותפים לסיורים לימודיים אך בעיקר תרכשו ידע רחב וכלים שיאפשרו לכם להמשיך ללמוד ולחקור, גם לאחר סיום הלימודים.
ההכללה של היסטוריה כללית, תולדות עם ישראל ומחשבת ישראל תחת קורת גג אחת מאפשרת להעניק לסטודנט ידע והשקפת עולם אינטגרטיביים הנחוצים במיוחד לאנשי חינוך והוראה.
כיצד תצאו מכאן? מחנכים ומחנכות האוצרים בתוכם, ערכים כלל אנושיים ויהודיים ומורשת תרבותית כללית ויהודית.
לפיכך, יש בחוג כמה מוקדים נושאיים הרלוונטיים במיוחד לחיים המורכבים במציאות הישראלית, בעולם היהודי העכשווי ובתרבות המערבית הפוסט-מודרניסטית:
שפה היא התשתית לכל תוכן לימודי או לכל שיטת לימוד וחקירה.
אוהבים עברית ומעוניינים להוביל את הדור הבא של אוהבי העברית?
מעוניינים לדעת איך המציאו את "צְרוּפָה" ו"סַחְרִיר"?
שואלים את עצמכם אם משה רבנו היה מבין אותנו היום?
רוצים לחשוב יחד איך תיראה ואיך תישמע העברית בעוד אלף שנה?
אצלנו בחוג ללימודי הלשון העברית במכללה להוראה ע"ש דוד ילין תמצאו את הידע, את הכלים ואת התשוקה לחיפוש התשובות ולמימוש רצונות.
במסגרת הלימודים בחוג תקנו דעת בכל ענפי המחקר של הלשון העברית לתקופותיה. תתוודעו לכלי ניתוח בלשניים מודרניים, תתוודעו לתהליך רכישת השפה הדבורה והכתובה וכן תפתחו רגישות סגנונית לכתיבה בסוגות השונות ובמשלבים השונים. בתוכנית הלימודים מושם דגש בעברית בת־ימינו ובמקומה בחינוך הלשוני בבתי־הספר.
ייחודו של החוג
החוג ללשון העברית משלב בין לימודי הלשון ברמה אקדמית ובין החינוך הלשוני הנדרש להוראה בבית הספר. הלימוד האקדמי ממוקד בעיקר בנושאים שיידרש להם המורה ללשון בית-הספר. המבט של לימודי החוג ממוקד בסטודנט כמורה בעתיד – צרכיו וידיעותיו. החוג מכשיר את הסטודנטים להוראת לשון – השפה והדקדוק – על פי תכנית הלימודים בבית הספר במסלול שבחרו להתמחות בו.
בתום הלימודים תוכשרו כמורים להוראת הלשון העברית בבית הספר היסודי והעל יסודי, בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד.
למי מיועדים הלימודים?
לסטודנטים המעוניינים להתמחות בלשון העברית.
לבעלי תואר אקדמי המעוניינים בהסבה להוראת הלשון העברית.
למורים בעלי תעודת הוראה המעוניינים להרחיב את הסמכתם גם להוראת הלשון העברית.
אצלנו במכללה להכשרת מורים ע"ש דוד ילין, תקבלו תשתית ידע מעודכנת בנושאי מדע וסביבה, כלים לחשיבה מדעית ביקורתית, כלים לטיפוח סקרנות אל מול תופעות טבע ויכולת הוראה חווייתית תוך היענות לצורכי התלמידים.
אנו מלווים כל סטודנט באופן אישי במהלך אימוני ההוראה במדעים עד להשלמת ההכשרה כמורים, מסייעים בשיבוץ בעבודה בבתי הספר עם תום ההתמחות וכן מסייעים בקבלת מלגות.
המקרא הוא מרכיב מרכזי במורשת התרבותית-היסטורית של עם ישראל והתשתית לזהותו היהודית. הנחלת מורשת עשירה זו לדור הצעיר, הינה משימה לאומית ודורשת יכולות רבות, אך יותר מכל, אהבה לתחום ולשפה הייחודית שהוא יוצר.
אם את או אתה אוהבים לצלול לעולמות אחרים - לחשוב על האנשים, התרבות, היצירה והחיים בעידן הקדום; אם אתם אוהבים לקרוא מקרא, לא מפחדים לשאול שאלות וגם לצאת למסעות בעקבות התשובות, אזי החוג ללימודי מקרא במכללה להוראה ע"ש דוד ילין הוא המקום עבורכם!
מרגישים שעולמכם שזור בעולם המקרא, אם בכל טיול ברחבי הארץ אתם יודעים לספר את הסיפור הנכון, לשאול את השאלות הנכונות ובעיקר להסתקרן בנושאים שאינכם יודעים, החוג ללימודי מקרא במכללה להוראה ע"ש דוד ילין הוא המקום עבורכם.
"המתמטיקה - מלכת המדעים". (קרל פרידריך גאוס)
"מטרת החינוך צריכה להיות: אנשים המצטיינים בעצמאות – במחשבה ובמעשה – ועם זאת רואים בשירות למען הכלל את משימת חייהם העיקרית". (אלברט איינשטיין)
החוג להוראת מתמטיקה פועל במטרה להציע לסטודנטים אופי למידה חווייתי ושונה מלימודי מתמטיקה ופיזיקה קודמים, למידה המתמקדת בהבנה ולא בשינון.
לשים דגש על הוראת תלמידי הקצוות במתמטיקה ובמדע: תלמידים בעלי קשיי למידה, מחד, וברוכי כישרון, מאידך.
בחוג, אנו פועלים להכשרת מורים למתמטיקה, למתמטיקה-פיזיקה או למתמטיקה בשילוב עם חוג אחר, תוך הקניית בסיס תאורטי וכלים מעשיים שיאפשרו השתלבות במערכת החינוך בתפקיד מורים במגזרים השונים.
מטרת ההתמחות היא לפתח בקרב המורים לעתיד מודעות לקשיי התלמידים ולדרכי חשיבתם, להעניק כלים להתגבר על קשיים אלה ולהכין את הסטודנטים לקראת המשך לימודים בעתיד לתואר שני בחינוך מתמטי.
"יודע אני בתי שאיני מנחיל לך עושר ונכסים, אבל אני מלמדך לקרות בספרים, בזמן שעולמו של אדם חשוך בעדו קורא בספר ורואה עולם אחר" (עגנון, סיפור פשוט)
מטרת הלימודים בחוג היא להקנות לסטודנטים הבנה של התכנים, הצורות, האידיאות והערכים שביצירות הספרותיות, על מנת לכוונם כאנשים בעלי יכולות רגשיות ואינטלקטואליות, המסוגלים לממש באופן עצמאי קריאה פרשנית מנומקת, וכדי לעצב דמות של מורה-מחנך משכיל ורחב אופקים, שידע ספרותי ותרבותי הוא חלק מעולמו ומערכיו.
אם את או אתה מכירים בכוחן של מילים, נהנים לצלול לעומקם של סיפורים ומעוניינים להעשיר את הדור הבא באוצר ספרותי אמיתי, מקומכם איתנו, בחוג לספרות ילדים במכללה להוראה ע"ש דוד ילין.
החוג מתאפיין במחויבותו הכפולה לשני סוגי הטקסטים – לילדים ולמבוגרים – ובשל כך יש לו ערך מוסף למי שמתעתדים ללמד ולחנך ילדים ובני נוער. בחירת היצירות ודרכי ההוראה מותאמות לצורכיהם של הסטודנטים – פרחי ההוראה, מורי המחר.
השילוב שיוצר החוג, בין הספרות העברית והספרות הכללית, בונה אישיות עשירה, המרגישה שייכות למורשת התרבותית-הישראלית, כאזרחים החיים במדינת ישראל ולתרבות ההומניסטית הכללית, כבני אדם "אזרחי העולם".
החוג שם לו למטרה את כל המתחייב מהקניית תחום הדעת:
הלימודים בחוג לערבית נועדו להכשיר מורים להוראת ערבית בבתי ספר יסודיים, בתי ספר לחינוך מיוחד ובתי ספר על יסודיים (כיתות ז'-י'). החוג פתוח גם לאקדמאים בוגרי תואר ראשון המבקשים להכשיר את עצמם להוראת השפה הערבית במסלולים העל יסודי והיסודי.
מדוע ללמוד ולחנך לקיימות?
חינוך לקיימות Education for Sustainability מקנה תחומי ידע ("ראש"), מיומנויות ("יד") ודיון ערכי ("לב") הדרושים להבנת המשבר הסביבתי-חברתי במאה ה-21, לחיפוש דרכים לתיקונו וליצירת תרבות בת קיימא לרווחתנו ולרווחת הדורות הבאים.
חטיבת חינוך לקיימות נבנתה במכון לחינוך לקיימות בשיתוף מרצים חברי החוג למדעי הטבע, מסלול המלמ"מ וביה"ס לחינוך. הלימודים בפרט, והפעילות במכון בכלל, מאפשרים להתנסות בפיתוח וביישום יזמות חברתית-חינוכית וסביבתית הלכה למעשה כחלק ממארג החיים של כל ילד, מורה ואזרח.
מעבר למידע על המכון לחינוך לקיימות
האמנות היא כלי לביטוי עצמי ואמצעי להשפעה על הזולת, היא חיונית לתחושת האושר של האדם ומביאה אותו לכדי התעלות ומחשבה. הצגת האמנות בעושר לשונותיה ותחומיה וחשיפת הסטודנטים לריבוי נקודות תצפית, למגוון אמצעי ביטוי, לחשיבה ולביקורת מהווים מפתח חיוני להבנה כוללת של האמנות לכשעצמה, ובהקשר הרחב – של האמנות כמשקפת וכמעצבת הלכי רוח, תהליכים היסטוריים, חברתיים, כלכליים, פוליטיים ותרבותיים.
את מי אנחנו מחפשים?
אנו מאמינים בתרומתה של האמנות לעיצוב דמותו של הדור הצעיר ומכאן בחשיבות שבהכשרת מורים מיומנים להוראת האמנויות, מורים יצירתיים, מרחיבי אופקים, המטפחים פתיחות וסובלנות כלפי הזולת, מעורבות וסולידריות חברתית וכל זאת באמצעות האמנויות והעמקת הידע בתחומי האמנות השונים.
אם תחום התקשורת בוער בעצמותיכם, אם התנסיתם בו בעבר, כתבתם, שידרתם או הפקתם ואם אתם רואים את עצמכם כאנשי חינוך, החוג לתקשורת הוא המקום עבורכם.
אם רצונכם ללמוד דוברות ויחסי ציבור – מקומכם בחוג לתקשורת במכללת דויד ילין.
אם רצונכם להתנסות בפרויקטים תקשורתיים בחברות ובארגונים גדולים ומגוונים – אנחנו נאפשר לכם זאת.
אם רצונכם לשלב משחקי מחשב בצורה מושכלת בהוראה – תלמדו זאת אצלנו.
אם רצונכם להיפגש עם אנשי תקשורת מן המעלה הראשונה - אנחנו נזמין אותם במסגרת "מפגשי תקשורת".
החוג לתקשורת הוא גם המקום לאקדמאים מעולם הקולנוע השואפים להצטייד בתעודת הוראה ולהעשיר את יכולותיהם בתחום.
הפקת סרטים תיעודיים, משדרי חדשות, פודקאסטים ושידורי רדיו וטלויזיה, כמו גם עיתונות כתובה ועיתונות ברשת, כל אלה ואחרים ניצבים בליבת העיסוק של החוג לתקשורת בחינוך, אשר הסטודנטים הלומדים בו מתאמנים ביצירת תוכן משפיע ומשנה דעת קהל.
אצלנו בחוג רוכשים הסטודנטים מגוון כלים לניתוח תוצרי תקשורת ולומדים תאוריות תקשורתיות. הם מפתחים התייחסות ביקורתית לתוצרי תקשורת שהפיקו הם או גורמים אחרים מתוך גישה מודעת ומקצועית.
מתוך השקפה שהשפה היא תקשורת והחינוך הוא שימוש תקשורתי בשפה בכל תחומי הדעת, נכללים בתכנית הלימודים קורסים המקרבים בין לימודי התקשורת ללימודי הלשון ובפרט לחקר השיח, לחקר השיחה ולסמיוטיקה. אלה הם קורסים העוסקים בענייני שפה וחברה, בתקשורת עם ילדים הן באמצעות הדיאלוג הלימודי והן באמצעות הדיאלוג האישי בבית הספר, בדיבור ובכתיבה וכן בניתוח ספרי לימוד ותוכניות לימודים.
לימודי התקשורת כוללים אפוא התנסות בפרויקטים תקשורתיים, מודעות ביקורתית ואחריות חברתית, ומכשירים את המורים לעתיד לתקשר עם תלמידיהם בכל סוגי המדיה וליצור דיאלוג לימודי מיטבי.
התנסות בכיתות היסוד (א'-ו') במגוון תחומי דעת, בהנחיה צמודה ומקצועית של מורה מאמנת ומדריכה פדגוגית, החל משנה א' של הלימודים במכללה. במהלך אימוני ההוראה מתנסים הסטודנטים לתואר בחינוך יסודי במגוון שיטות של הוראה, למידה והערכה בכיתה ההטרוגנית.
התנסות בכיתות היסוד בתחום ההתמחות הראשית שנבחר ע"י הסטודנט, בהנחיה צמודה של מורה מאמנת ומדריכה פדגוגית מומחית בתחום הדעת.
אימוני ההוראה לאורך שלוש השנים מלווים בשיעורי דידקטיקה העוסקים בלימוד מלאכת ההוראה -
הכרות עם גישות שונות להוראה, ניתוח אירועים מהשטח החינוכי, לימוד תכניות לימוד ומגוון של דרכי הוראה, למידה והערכה.
הסדנה היא בית לסטודנטים במסלול היסודי והעל יסודי.
אך אנו פותחים את דלתנו גם לכל סטודנט ומרצה במכללה הנכנס לרגע, שואל שאלה ונשאר כדי לעבוד או לגלגל שיחה.
ניתן להתקבל ללימודים במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין על סמך ממוצע תעודת הבגרות (תעודת בגרות איכותית) או על סמך ציון משולב (ממוצע בגרות משוקלל וציון מבחן פסיכומטרי)בהתאם לפירוט המופיע בהמשך.
מעבר למחשבון לחישוב הציון המשולב
אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם יועצ/ת לימודים במכללה לקבלת מידע נוסף וסיוע בחישוב הציון המשולב. 02-6558111
בנוסף יכולים להתקבל:
הערות לתנאי הקבלה:
על כל סטודנט להגיע לרמת פטור באנגלית עד לסיום התואר. יש להציג ציון ממיין ביחידה לייעוץ ולרישום, ולאחר מכן יעשה שיבוץ לרמה המתאימה על-ידי ד"ר שירה פרבי, רכזת לימודי יסוד באנגלית - shiraf@dyellin.ac.il
לפטור ניתן להגיע בשתי דרכים:
1. ציון מתאים במבחן אמי"ר/אמיר"ם/פסיכומטרי. לרישום למבחן אמי"ר או פסיכומטרי יש לפנות למרכז הארצי לבחינות ולהערכה. מבחן אמיר"ם מתקיים במכללה. ניתן להירשם לבחינה בפורטל הסטודנט, בהתאם למועדים המצוינים.
מעבר למידע מורחב על לימודי הפטור בדף לימודי יסוד באתר המכללה
2. לימודי אנגלית למטרות אקדמיות במהלך הלימודים במכללה.
הערה: תשלום עבור לימודי אנגלית עד היקף של 4 ש"ש כלול בשכר הלימוד לתואר. כל שעת לימוד נוספת עד לרמת פטור תחויב בתשלום לכל 1 ש"ש. עלות ש"ש מתפרסמת בתקנון שכר לימוד לקראת תחילת שנת הלימודים.
סיווג בלשון עברית - כל הסטודנטים במסלולי ההכשרה להוראה חייבים בלימודי יסוד בשפת ההוראה.
סיווג הלומדים לרמות לימוד נעשה באופן הבא
א. למתקבלים על סמך מבחן פסיכומטרי – על-פי הציונים של הרכיב הלשוני במבחן הפסיכומטרי, שיתקבלו באמצעות המרכז הארצי לבחינות.
ב. מועמדים בעלי בגרות ישראלית מהמגזר הערבי שבחרו ללמוד במסלול בשפה העברית יחויבו גם בבחינת ידע בעברית (יע"ל).
הערה: תשלום עבור לימודי לשון עברית עד היקף של 4 ש"ש כלול בשכר הלימוד לתואר. כל שעת לימוד נוספת עד לרמת פטור תחויב בתשלום לכל 1 ש"ש. עלות ש"ש מתפרסמת בתקנון שכר לימוד לקראת תחילת שנת הלימודים.
הלימודים נמשכים 4 שנים. בשנה הרביעית ניתן להתחיל בסטאז' (הוראה בבית ספר משליש משרה ומעלה) אם סיימת 80% מתכנית הלימודים.
עם תום לימודיו זכאי הסטודנט לתעודת הוראה בבית הספר היסודי בכיתות א-ו ולתואר ראשון.
הלימודים כוללים:
לימודי חינוך עיוניים -שיטות מחקר, סמינריון בחינוך, שילוב מחשב בהוראה התנסות מעשית בבתי ספר ושיעורי דידקטיקה המלווים התנסות זו ועוד…
לימודי התמחות - כל סטודנט בוחר שתי התמחויות: התמחות ראשית והתמחות משנית, מתוך מגוון התמחויות: מחשבת ישראל, מקרא, לשון עברית, ספרות, אנגלית, מדעי הטבע, מתמטיקה, תקשורת, שילוב אמנויות והשכלת מבוגרים.
חטיבת ליק"ל (ללמד ילדים שקשה ללמדם)פרטים בהמשך...
לימודי יסוד והעשרה- אנגלית עד לרמת פטור, לשון עברית, מידענות מחשב, אזרחות תרבות ומורשת עם ועוד...
מהי תכנית ליק"ל?
תכנית ליק"ל (ראשי תיבות של ללמד ילדים שקשה ללמדם) פותחה כתכנית ייחודית (אין דומה לה במכללות אחרות) הנלמדת במסגרת המסלול היסודי בלבד.
במציאות חינוכית מורכבת בחברה הטרוגנית רבת תרבויות וצרכים שונים נדרשת הכשרה חינוכית פסיכו סוציאלית המשלבת עולמות ידע מתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה לצד ידע פרקטי כיצד ללמד בכתה הטרוגנית. זו התשתית התיאורטית והיישומית להכשרת מורה מיומן המסוגל לפגוש את צרכי התלמידים השונים בכיתתו. כל התחומים וההיבטים הללו נלמדים במסגרת 15 שעות שנפרשות לאורך ארבע שנות ההכשרה של הסטודנט.
האם יש לי אפשרות ללמוד לתואר ראשון ותעודת הוראה במסגרת המסלול היסודי אם אני מעל גיל 30, בעל משפחה ורוצה להמשיך בעבודתי?
לסטודנטים בעלי משפחות המעוניינים לשלב עבודה לצד לימודים ניתן לבנות מערכת מתאימה שתאפשר לשלב לימודים ועבודה.
מה כוללים אימוני ההוראה (ההתנסות המעשית) ומתי הם מתחילים?
אימוני ההוראה בבתי הספר מתחילים משנת הלימודים הראשונה. כל זוג סטודנטים מלווה כתה מתחילת השנה .לאחר תקופת הכרות עם הכתה מתחילים הסטודנטים להשתלב בהוראה בכתה (כשעה במהלך יום ההתנסות). מחנכת הכתה היא גם המורה המאמנת של הסטודנטים, מדריכה, נותנת משוב ונמצאת בכתה בזמן שהסטודנטים מלמדים. בשנה א' מתחילים הסטודנטים א אימוני ההוראה שלהם עם תחילתהשנה האקדמית. בשנים ג' ו-ד' מתחילים הסטודנטים את אימוני ההוראה שלהם עם פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר-1 בספטמבר.
מהי מדריכ/ה פדגוגי/ת?
מדריכה פדגוגית היא מדריכה מצוות המורים במכללה. היא בעלת ניסיון רב במלאכת ההוראה וידע עשיר ומעמיק בתחום החינוך. היא מלווה את קבוצת הסטודנטים במהלך אימוני ההוראה שלהם לאורך השנה בייעוץ ומשוב. את אימוני ההוראה מלווה שיעור דידקטיקה שבועי שמלמדת המדריכה הפדגוגית. בכל שנה מלווה את קבוצת הסטודנטים מדריך/ה פדגוגי/ת שונה. כך פוגשים הסטודנטים לאורך שנות הכשרתם מגוון של מדריכים בעלי תפיסות חינוכיות שונות ותחומי ידע מגוונים.
תכנית ליק"ל (ראשי תיבות של ללמד ילדים שקשה ללמדם) פותחה כתכנית ייחודית (אין דומה לה במכללות אחרות) הנלמדת במסגרת המסלול היסודי בלבד.
במציאות חינוכית מורכבת בחברה הטרוגנית רבת תרבויות וצרכים שונים נדרשת הכשרה חינוכית פסיכו סוציאלית המשלבת עולמות ידע מתחומי הפסיכולוגיה,הסוציולוגיה לצד ידע פרקטי כיצד ללמד בכתה הטרוגנית. זו התשתית התיאורטית והיישומית להכשרת מורה מיומן המסוגל לפגוש את צרכי התלמידים השונים בכיתתו.כל התחומים וההיבטים הללו נלמדים במסגרת 15 שעות שנפרשות לאורך ארבע שנות ההכשרה של הסטודנט.
לסטודנטים בעלי משפחות המעוניינים לשלב עבודה לצד לימודים ניתן לבנות מערכת מתאימה שתאפשר לשלב לימודים ועבודה.
אימוני ההוראה בבתי הספר מתחילים משנת הלימודים הראשונה.כל זוג סטודנטים מלווה כתה מתחילת השנה .לאחר תקופת הכרות עם הכתה מתחילים הסטודנטים להשתלב בהוראה בכתה (כשעה במהלך יום ההתנסות). מחנכת הכתה היא גם המורה המאמנת של הסטודנטים,מדריכה,נותנת משוב ונמצאת בכתה בזמן שהסטודנטים מלמדים. בשנה א' מתחילים הסטודנטים א אימוני ההוראה שלהם עם תחילת השנה האקדמית. בשנים ג' ו-ד' מתחילים הסטודנטים את אימוני ההוראה שלהם עם פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר-1 בספטמבר.
מדריכה פדגוגית היא מדריכה מצוות המורים במכללה. היא בעלת ניסיון רב במלאכת ההוראה וידע עשיר ומעמיק בתחום החינוך.היא מלווה את קבוצת הסטודנטים במהלך אימוני ההוראה שלהם לאורך השנה בייעוץ ומשוב. את אימוני ההוראה מלווה שיעור דידקטיקה שבועי שמלמדת המדריכה הפדגוגית.בכל שנה מלווה את קבוצת הסטודנטים מדריך/ה פדגוגי/ת שונה.כך פוגשים הסטודנטים לאורך שנות הכשרתם מגוון של מדריכים בעלי תפיסות חינוכיות שונות ותחומי ידע מגוונים.
המסלול לחינוך יסודי מזמין אקדמאים בעלי תואר ראשון, שני ושלישי, מאוניברסיטה בארץ או מחו"ל (המוכרת ע"י המועצה להערכת תארים מחו"ל), בכל תחום דעת, לעבור הכשרה להוראה ולקבל תעודת הוראה של מורה כולל, בהתמחות כלשהי (ראה מטה) לבית ספר יסודי בכיתות א'-ו'.
בואו לבחור בקריירה שנייה מאתגרת ומרתקת העשויה להשפיע על ילדים והורים ולהוביל תהליכים משמעותיים במערכת החינוך.
אתם מוזמנים ללמוד בתכנית המרוכזת החדשה במכללת דוד ילין: מועמדים עם התמחות רלוונטית מלימודים אקדמאיים קודמים ילמדו יום לימודים מרוכז אחד בלבד במשך שנה אקדמית.