הררי פלטיאל יפעת

ילדים גדולים הם עדיין ילדים
מורים ומורות, לפי תפיסתנו, מנהיגים את קבוצת התלמידים אותה הם מחנכים. יכולת ההנהגה שלהם מבוססת על בקיאותם בתחומי הדעת אותם הם מלמדים ועל יכולותיהם האישיות והבין-אישיות.
במסלול לחינוך העל-יסודי בדוד ילין אנו מאמינים כי ההוראה היא המרחב העיקרי למפגש חינוכי משמעותי בין המורה לתלמיד. לכן חשובה לנו מקצועיותם של המורים לעתיד: מומחיותם בתחומי הדעת ובדרכי הוראתם ויכולתם לקיים קשר משמעותי עם תלמידיהם. אנו שואפים להכשיר מורים עם תפיסה פסיכו-פדגוגית רחבה תוך מודעות להיבטים רגשיים חברתיים של הלמידה ומאמינים שכל מורה הוא מחנך לערכים, למוסריות ולהתמודדות עם אתגרים.
חשוב לנו שמורי העתיד ידעו להיות רגישים לתלמידיהם, קשובים לצורכיהם ושיהיו בעלי יכולת להעצימם ולפתחם, הן בתחומי הידע והן מבחינה אישית.
צוות המסלול מורכב ממרצים ומדריכים המשלבים בין מומחיות בתחום אותו הם מלמדים ובין ניסיון עשיר בחינוך ובהוראה והיכרות עמוקה עם מערכת החינוך.
הומוגני? לא אצלנו
הסטודנטים והסטודנטיות במסלול העל-יסודי לומדים כיצד ללמד בכיתות שאוכלוסייתן מגוונת ומורכבת, כיצד לזהות את הצרכים הייחודיים של כל תלמיד וכיצד לתת מענה לצרכים אלו.
הלימודים במסלול העל יסודי משלבים בין למידה עיונית, בתחומי החינוך ובתחומי הדעת בהם מתמחים הסטודנטים, ובין עבודה מעשית המאפשרת היכרות והתנסות משמעותית בעבודת החינוך ובקשר וליווי בני נוער בבתי הספר.
הסטודנטים הלומדים במסלול זוכים לליווי אישי מצוות המרצים והמדריכים במהלך כל תקופת הלימודים.
לקראת סיומה של שנת הוראה מאתגרת, מפתיעה ולפעמים גם מעט מתסכלת, ורגע לפני חג הביכורים, חג השבועות, ברצוננו להזמין אתכם להשתתף בכנס בו נציג יחד, סטודנטים ומדריכים, את פירות עמלנו. נשתף ברעיונות החדשים והייחודיים שהבשילו דווקא בשנה מיוחדת ומוזרה זו.
בתקופה זו חשוב "לא להיות לבד". יש ערך ייחודי בשיתוף הדדי, היכרות עם מה שעבר על העמיתים גם מתחומי דעת שונים ולמידה מהצלחות ומקשיים.
14:00 - 14:15: פתיחה חגיגית וברכות
14:15 - 15:45: מושבים: סטודנטים מסיימים ומדריכים פדגוגיים מציגים תוצרים ותובנות מההתנסות המעשית בבתי הספר
15:45 - 16:00: סיכום ומשוב
החל משנת הלימודים תשפ"ב תכנית חוסן תילמד במסגרת המסלול לחינוך על יסודי כחלק אינטגרלי מתכנית הלימודים ותעניק תעודה נוספת של "חוסן בחינוך", לבוגרי המסלול.
חוסן במערכות חינוך היא תכנית תלת שנתית לפיתוח איתנות נפשית ומיומנויות התמודדות עם אתגרי החיים, לרבות מצבי לחץ ומשבר. תקופת הקורונה המורכבת הדגישה במיוחד את חשיבות תפקיד המורים כמנהיגים רגשיים המסוגלים לסייע ולתת מענה והחזקה רגשית לתלמידים. לפיכך, חיוני כבר בשלב ההכשרה להטמיע תפיסות ופרקטיקות הוראה של חוסן וקידום רווחה נפשית.
במהלך התכנית נחשפים מחנכי העתיד ללמידה חווייתית ולתכנים מרתקים באמצעותם הם זוכים לידע אקדמי ומיומנויות חיוניות לחיזוק עמידות נפשית של עצמם, כמו-גם בכלים פסיכו פדגוגיים שיאפשרו להם לחזק את החוסן הנפשי והמנטלי בקרב תלמידיהם.
אנו מאמינים בתפיסת תפקיד רחבה בה כל מורה הוא מורה לחיים, ובתוך כך חלק מתפקידו הוא להעצים את החוסן והרווחה הנפשית של תלמידיו.
התכנית מופעלת מטעם "מרכז חוסן" ע"ש האריס- כהן* בשיתוף עם מכללת דוד ילין ומקנה לבוגרים תעודת בוגר חוסן במערכות חינוך.
*מרכז חוסן ע"ש האריס כהן מוביל את תחום חוסן חינוך בארץ ומטמיע בימים אלו תכנית חינוכית לפיתוח חוסן אישי בכלל מערכת החינוך.
המסלול לחינוך העל יסודי מכשיר מורות/ים ומחנכות/ים בשתי תכניות עיקריות:
תכנית הלימודים מורכבת מלימודי הכשרה להוראה בהיקף של 31 ש"ש ומלימודי ההתמחות (דו חוגי) בהיקף של 26 ש"ש כל אחד. בנוסף, מחויבים הסטודנטים בלימודי יסוד בהיקף של 9 ש"ש הכוללים אזרחות ודמוקרטיה, שוני ומגוון בחברה הישראלית, אנגלית, לשון עברית, שיטות מחקר ואוריינות מחשב.
רכיבי הלימודים | היקף שעות (ש"ש) | |
---|---|---|
הכשרה להוראה | לימודי חינוך | 31 ש"ש |
התמחות ראשונה | התמחות ראשונה | 26 ש"ש |
התמחות שניה | התמחות שניה | 26 ש"ש |
לימודי יסוד והעשרה | 9 ש"ש |
במסלול זה ניתן ללמוד את החוגים הבאים:
ידיעת השפה האנגלית חשובה לכל אדם המנסה להשתלב במציאות הכפר הגלובאלי של היום. כל סטודנט חייב לרכוש כלים שיאפשרו לו להכין את הדור הצעיר להשתלב בעולם כיום ובעתיד בכל תחום שהוא: תקשורת בין-לאומית, שימוש במחשב, צפייה בסרטים, מסחר בינלאומי ודיאלוג עם הזולת.
האתגר שלנו הוא להכשיר מורים יצירתיים שירחיבו את האופקים של תלמידיהם ויוכלו לאתגר אותם להשתמש באנגלית מעבר לכותלי בית-הספר.
החוג נועד להכשיר מורים להוראת אנגלית בכל הכיתות. המטרה היא להקנות למתמחים מיומנות גבוהה בשפה הכתובה והמדוברת, ידע בספרות ובבלשנות אנגלית וכלים תאורטיים ומעשיים להוראת השפה.
אנו שואפים לשפר את המיומנות בדרך מגוונת וחווייתית עם חשיפה רבה לשיטות הוראה יצירתיות, השתתפות בפעילויות תרבותיות, מקצועיות וחינוכיות במטרה להרחיב אופקים ולפתח מצוינות בהוראה.
אצלנו במכללה להכשרת מורים ע"ש דוד ילין, תקבלו תשתית ידע מעודכנת בנושאי מדע וסביבה, כלים לחשיבה מדעית ביקורתית, כלים לטיפוח סקרנות אל מול תופעות טבע ויכולת הוראה חווייתית תוך היענות לצורכי התלמידים.
אנו מלווים כל סטודנט באופן אישי במהלך אימוני ההוראה במדעים עד להשלמת ההכשרה כמורים, מסייעים בשיבוץ בעבודה בבתי הספר עם תום ההתמחות וכן מסייעים בקבלת מלגות.
חושבים מחוץ לקופסה?
רואים את מערכת החינוך מזווית אחרת?
בעלי תחושת שליחות ומחויבות לחברה הישראלית?
החוג לחינוך בלתי פורמלי במכללה להכשרת מורים ע"ש דוד ילין הוא המקום עבורכם. כאן תוכשרו לנהל פרויקטים חינוכיים בקהילה, ליזום תכניות חדשניות ולהוביל את החברה האזרחית בישראל בשדה החינוך החברתי בקהילה.
אנו מזמינים אתכם ללמוד כיצד להפוך למובילים חינוכיים בעל ראייה הומניסטית-ערכית, תודעה חברתית ביקורתית ותחושת אוטונומיה ושליחות בעבודה, כאנשי ונשות חינוך הפועלים מתוך תחושת מחויבות אישית וחברתית.
שנים רבות של חינוך והדרכת מורים באים לידי ביטוי בכלים ובידע הרב המאפשרים לנו להעניק לכם את כל הדרוש לניהול מערכות חינוך בלתי פורמליות. אצלנו תעמיקו את הידע אודות מאפייני גיל ההתבגרות ותרבות הנעורים, תקבלו מיומנויות וכלים ליצירת שיח משותף ואיכותי עם בני נוער, וכן כלים מקצועיים להבנת נוער במצבי סיכון ולהתערבות חינוכית–טיפולית בניהול פרויקטים חינוכיים-חברתיים בקהילה.
כיום (על פי התיקון לחוק השילוב במדינת ישראל) בכל כיתה רגילה משולבים שתלמידים עם צרכים מיוחדים כגון: לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, בעיות התנהגות, הפרעות רגשיות ועוד. לפיכך, המורים נדרשים לידע וכלים מקצועיים רלבנטיים על מנת לזהות את הקשיים והחוזקות בקרב תלמידים אלו ולסייע להם בתפקודם השוטף דרך הוראה מותאמת, דרכי הוראה מגוונות וחומרי למידה העונים על צרכיהם.
במסגרת החוג לשילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בעל-יסודי, יקבלו הבוגרים הכשרה פורמלית ומעשית לעבודה חינוכית עם מתבגרים המשולבים במסגרות הרגילות בשלב העל יסודי. הכשרה זאת היא צו השעה במערכת החינוך במדינת ישראל לאור השינויים במדיניות ההכלה והשילוב בארץ.
מטרת החוג היא להכשיר אנשי חינוך אוטונומיים, יצירתיים, בעלי יכולת אמפתית גבוהה לכלל האוכלוסיות. מטרה נוספת היא לציידם בכלים מתאימים למתן מענה הולם לתלמידים עם קשיים לכדי מימושם העצמי.
הלימודים בחוג מבוססים תפיסת עולם חינוכית-הומניסטית המצדדת בזכותו של כל אדם בכל גיל ובכל מצב ליהנות מחינוך שיווני, נגיש וערכי. חינוך אשר מאפשר לכל פרט בה להביא לידי ביטוי את נטיותיו, ערכיו, צרכיו ויכולותיו תוך התייחסות לכוחותיו ולרצונו.
בוגרי החוג מקבלים תעודת הוראה בעל יסודי בהתמחות חינוך מיוחד המאפשרת לעסוק בפועל כמורי שילוב בחינוך הרגיל. בוגרי החוג יכולים להתקדם לתפקידים מובילים בבתי הספר כרכזי הכלה והשתלבות ורכזי תכניות ייחודיות (כגון אומץ, תל"ם וכד').
המקרא הוא מרכיב מרכזי במורשת התרבותית-היסטורית של עם ישראל והתשתית לזהותו היהודית. הנחלת מורשת עשירה זו לדור הצעיר, הינה משימה לאומית ודורשת יכולות רבות, אך יותר מכל, אהבה לתחום ולשפה הייחודית שהוא יוצר.
אם את או אתה אוהבים לצלול לעולמות אחרים - לחשוב על האנשים, התרבות, היצירה והחיים בעידן הקדום; אם אתם אוהבים לקרוא מקרא, לא מפחדים לשאול שאלות וגם לצאת למסעות בעקבות התשובות, אזי החוג ללימודי מקרא במכללה להוראה ע"ש דוד ילין הוא המקום עבורכם!
מרגישים שעולמכם שזור בעולם המקרא, אם בכל טיול ברחבי הארץ אתם יודעים לספר את הסיפור הנכון, לשאול את השאלות הנכונות ובעיקר להסתקרן בנושאים שאינכם יודעים, החוג ללימודי מקרא במכללה להוראה ע"ש דוד ילין הוא המקום עבורכם.
"המתמטיקה - מלכת המדעים". (קרל פרידריך גאוס)
"מטרת החינוך צריכה להיות: אנשים המצטיינים בעצמאות – במחשבה ובמעשה – ועם זאת רואים בשירות למען הכלל את משימת חייהם העיקרית". (אלברט איינשטיין)
החוג להוראת מתמטיקה פועל במטרה להציע לסטודנטים אופי למידה חווייתי ושונה מלימודי מתמטיקה ופיזיקה קודמים, למידה המתמקדת בהבנה ולא בשינון.
לשים דגש על הוראת תלמידי הקצוות במתמטיקה ובמדע: תלמידים בעלי קשיי למידה, מחד, וברוכי כישרון, מאידך.
בחוג, אנו פועלים להכשרת מורים למתמטיקה, למתמטיקה-פיזיקה או למתמטיקה בשילוב עם חוג אחר, תוך הקניית בסיס תאורטי וכלים מעשיים שיאפשרו השתלבות במערכת החינוך בתפקיד מורים במגזרים השונים.
מטרת ההתמחות היא לפתח בקרב המורים לעתיד מודעות לקשיי התלמידים ולדרכי חשיבתם, להעניק כלים להתגבר על קשיים אלה ולהכין את הסטודנטים לקראת המשך לימודים בעתיד לתואר שני בחינוך מתמטי.
"יודע אני בתי שאיני מנחיל לך עושר ונכסים, אבל אני מלמדך לקרות בספרים, בזמן שעולמו של אדם חשוך בעדו קורא בספר ורואה עולם אחר" (עגנון, סיפור פשוט)
מטרת הלימודים בחוג היא להקנות לסטודנטים הבנה של התכנים, הצורות, האידיאות והערכים שביצירות הספרותיות, על מנת לכוונם כאנשים בעלי יכולות רגשיות ואינטלקטואליות, המסוגלים לממש באופן עצמאי קריאה פרשנית מנומקת, וכדי לעצב דמות של מורה-מחנך משכיל ורחב אופקים, שידע ספרותי ותרבותי הוא חלק מעולמו ומערכיו.
אם את או אתה מכירים בכוחן של מילים, נהנים לצלול לעומקם של סיפורים ומעוניינים להעשיר את הדור הבא באוצר ספרותי אמיתי, מקומכם איתנו, בחוג לספרות ילדים במכללה להוראה ע"ש דוד ילין.
החוג מתאפיין במחויבותו הכפולה לשני סוגי הטקסטים – לילדים ולמבוגרים – ובשל כך יש לו ערך מוסף למי שמתעתדים ללמד ולחנך ילדים ובני נוער. בחירת היצירות ודרכי ההוראה מותאמות לצורכיהם של הסטודנטים – פרחי ההוראה, מורי המחר.
השילוב שיוצר החוג, בין הספרות העברית והספרות הכללית, בונה אישיות עשירה, המרגישה שייכות למורשת התרבותית-הישראלית, כאזרחים החיים במדינת ישראל ולתרבות ההומניסטית הכללית, כבני אדם "אזרחי העולם".
החוג שם לו למטרה את כל המתחייב מהקניית תחום הדעת:
הלימודים בחוג לערבית נועדו להכשיר מורים להוראת ערבית בבתי ספר יסודיים, בתי ספר לחינוך מיוחד ובתי ספר על יסודיים (כיתות ז'-י'). החוג פתוח גם לאקדמאים בוגרי תואר ראשון המבקשים להכשיר את עצמם להוראת השפה הערבית במסלולים העל יסודי והיסודי.
תכנית הלימודים בחוג מגוונת, רוויית פעילויות, מיומנויות ושלל התנסויות במדיומים שונים של יצירה. התכנית כוללת קורסים, שעוסקים בתולדות התאטרון והדרמה, בסוגות, במגמות ובזרמים ובדמויות מרכזיות בתחום התאטרון והדרמה, בתורת התאטרון, בעקרונות ביקורת התאטרון, במשחק, בהפקה, בכתיבה דרמטית, בעיצוב תפאורה, בתאטרון בובות ועוד.
השתלבות מוצלחת בעולם החינוך אפשרית כאשר מסגרת הלימודים מחוברת לעולם הבית ספרי, ומסגרת הלימודים מלווה את הסטודנטים ומקנה להם את הכלים לכניסה לעולם החינוך וההוראה.
כדי להכין את הסטודנטים להוראה "אמיתית", הסטודנטים במסלול מתנסים משלב מוקדם בהוראה עצמאית (ללא נוכחות של מורה וותיק בכיתה) של תחומי הדעת בהם הם מתמחים. הם מקבלים קבוצת תלמידים לאחריותם המלאה: הם מכינים את השיעורים, מעבירים אותם, מעריכים את התלמידים, משתתפים בימי הורים ובישיבות הפדגוגיות על הכיתה אותה הם מלמדים.
הסטודנטים מקיימים את אימוני ההוראה בליווי צמוד של המדריכים הדידקטיים. הם עובדים מתנסים בבית הספר במסגרת ההתנסות המעשית במהלך שני ימים בשבוע במשך השנה השניה והשלישית להכשרתם ומקבלים על כך קרדיט של 20 ש"ש. אימוני ההוראה מתקיימים בבתי ספר שונים ברחבי העיר ירושלים.
הסדנה היא בית לסטודנטים במסלול היסודי והעל יסודי.
אך אנו פותחים את דלתנו גם לכל סטודנט ומרצה במכללה הנכנס לרגע, שואל שאלה ונשאר כדי לעבוד או לגלגל שיחה.
*למידע המורחב יש לעיין בחוזר היערכות של משרד החינוך – נספח 1: תנאי קבלה, המתעדכן מעת לעת.
אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם יועצ/ת לימודים במכללה לקבלת מידע נוסף וסיוע בחישוב הציון המשולב. 02-6558111
מעבר למחשבון לחישוב הציון המשולב
המסלול לחינוך על יסודי מזמין אקדמאים לעבור הכשרה להוראה לבית ספר על יסודי. מועמדים עם התמחות רלוונטית מלימודים אקדמאיים קודמים ילמדו יום לימודים מרוכז אחד בלבד במשך שנה אקדמית.
לפרטים נא לפנות לרכז: ד"ר דויטש יעקב yaacovd@dyellin.ac.il
בעלי תואר ראשון ומעוניינים לעבוד בהוראה בבתי ספר על יסודיים בתחום המידע והנתונים?
מקומכם איתנו!
ד"ר פלטיאל הררי יפעת |
Yifatharari@dyellin.ac.il | |
גב' בן חור גליה | galibe4@dyellin.ac.il | |
ד"ר גירש ירון | yarongir@dyellin.ac.il | |
ד"ר גרונר הדס | hadasgruner@dyellin.ac.il | |
ד"ר לוי מיכל | michallevy100@dyellin.ac.il | |
ד"ר ניסים מיכל | nissimichal@dyellin.ac.il | |
גב' עובדיה סילביה | ovadiase@dyellin.ac.il | |
ד"ר פיכמן אלעד | elfich@dyellin.ac.il | |
ד"ר צבר בועז | boazrush@dyellin.ac.il | |
ד"ר רותם מאור | rotemmaor@dyellin.ac.il | |
ד"ר שגיא בלה | belas@dyellin.ac.il |
ד"ר אפרתי עופר | מדריך פדגוגי - היסטוריה | oferef@dyellin.ac.il |
מר בלנקשטיין עודד - מורה מאמן | מדריך פדגוגי ערבית | odedblanki@gmail.com |
גב' בן דוד סבטלנה | מדריכה פדגוגית תאטרון | svetlanab@dyellin.ac.il |
ד"ר בן דוד עדי | מדריכה פדגוגית מדעים | adibendavid@dyellin.ac.il |
גב' בר איתן נעמה | מדריכה פדגוגית ספרות | nama12@dyellin.ac.il |
גב' גבעול ענת | מדריכה פדגוגית אנגלית | Anatgi@dyellin.ac.il |
מר גורדון האווי | מדריך פדגוגי אנגלית | Howie.gordon@dyellin.ac.il |
מר הלל חגי | מדריך פדגוגי מדעים | haggaih@dyellin.ac.il |
ד"ר המאירי עקיבא | מדריך פדגוגי מקרא | akivah@dyellin.ac.il |
ד"ר הראל רז | מדריך פדגוגי מתמטיקה | harelr@dyellin.ac.il |
גב' ליפשיץ שלומית | מדריכה פדגוגית תאטרון | shlomit@dyellin.ac.il |
גב' עזני רקפת | מדריכה פדגוגית הסטוריה | rakefeta@dyellin.ac.il |
גב' פז איילה | מדריכה פדגוגית מקרא | pazayala@dyellin.ac.il |
ד"ר פיילנכפלד דוד | מדריך פדגוגי מתמטיקה | feilchen@dyellin.ac.il |
גב' פלג עטר | מדריכה פדגוגית ספרות | atarp@dyellin.ac.il |
גב' פלינט מוריה | מדריכה פדגוגית לשון עברית | moriahf@dyellin.ac.il |
ד"ר פרחי מורן | מדריכה פדגוגית שילוב | moranfarhi@dyellin.ac.il |
גב' שאול מירב | מדריכה פדגוגית לשון | meiravs@dyellin.ac.il |
לקראת סיומה של שנת הוראה מאתגרת, מפתיעה ולפעמים גם מעט מתסכלת, ורגע לפני חג הביכורים, חג השבועות, ברצוננו להזמין אתכם להשתתף בכנס בו נציג יחד, סטודנטים ומדריכים, את פירות עמלנו. נשתף ברעיונות החדשים והייחודיים שהבשילו דווקא בשנה מיוחדת ומוזרה זו.
בתקופה זו חשוב "לא להיות לבד". יש ערך ייחודי בשיתוף הדדי, היכרות עם מה שעבר על העמיתים גם מתחומי דעת שונים ולמידה מהצלחות ומקשיים.
יום שלישי 27.4.2021 בזום
תכנית היום
14:00 - 14:15: פתיחה חגיגית וברכות
14:15 - 15:45: מושבים: סטודנטים מסיימים ומדריכים פדגוגיים מציגים תוצרים ותובנות מההתנסות המעשית בבתי הספר
15:45 - 16:00: סיכום ומשוב
הכינוס התקיים ב 22.3.22 י"ט באדר ב' תשפ"ב.
איך ללמד היום כך שתלמידים ירצו ללמוד גם מחר?
14:00-13:30 התכנסות – קפה ומאפה
14:25-14:00 מליאה
פתיחה וברכות:
ד"ר יפעת הררי פלטיאל, ראשת המסלול
פרופ' יוסף פרוסט, נשיא המכללה
פרופ' חוה גיא, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים
מושבים מקבילים, סבב ראשון
15:30-14:30 הצגות בוגרות.ים
15:45-15:30 הפסקה
מושבים מקבילים , סבב שני
16:45-15:45 הצגות בוגרות.ים
17:50-17:15 מליאה
סיכום הכינוס באודיטוריום
ללומדים במסלול לחינוך על יסודי בהתמחויות (חוגים) הבאים: מתמטיקה, אנגלית, מדעים, ישנה אפשרות לקבלת מענק מותנה ומלגת מפעל הפיס במסגרת המערך המסייע של משרד החינוך.
למידע נוסף אודות המערך המסייע של משרד החינוך, לחצו כאן
בכל שאלה/בעיה יש לפנות לרכזת המלגות, אונית נאור במייל onitnaor@dyellin.ac.il או בטלפון : 02-6558108.