חייגו 02-6587541 ; 02-6587528
וואטסאפ: 053-3608224
מלאו פרטים ונחזור אליכם
בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (1998) נקבע כעקרון יסוד "הזכות לקבלת החלטות", במהלך השנים התפתח בעולם מודל של "קבלת החלטות נתמכת "Supported Decision Making, אשר מטרתו לאפשר לכל אדם לממש את כשרותו המשפטית ולקבל החלטות על חייו באופן עצמאי, באמצעות מינוי תומך החלטות שתפקידו ללוות את האדם בתהליך קבלת ההחלטה, ובשנת 2018 נקבע בחוק בישראל זכותו של בית המשפט למנות תומך בקבלת החלטות לאדם הזקוק לסיוע מסוג זה.
תפקידיו של תומך ההחלטות כוללים, בין היתר-
לסייע לאדם לקבל מידע מכל גוף ולסייע בהבנת המידע הנדרש לנתמך, שם קבלת החלטות ולסייע לו במימוש החלטותיו ובמיצוי זכויותיו;
לפנות לכל גורם ולקבל מידע בשמו של האד ולסייע לו בביטוי רצונותיו והחלטותיו כלפי צדדים שלישי, ואף לבצע בשמו ולבקשתו פעולות לשם מימוש החלטותיו ומיצוי זכויותיו.
יעל להמן, בעלת תואר שני בייעוץ חינוכי ובחינוך מיוחד, מומחית בהנחיית הורים ובקבוצות רב-תרבותיות. מרצה במכללות, מרכזת התכנית "הכשרת מנהלי טיפול" במכללת דוד ילין, מאמנת מנהלים, יועצת בכירה (בדימוס) בשפ"י (שירות פסיכולוגי ייעוצי), מרכזת פורום מקצועי ומנחת הורים באלו"ט. lehaman@dyellin.ac.il
סגל המרצים בתכנית זו כולל אנשי מקצוע מתחומי המוגבלויות, הכלכלה והמשפט.
מאמנים, מנחים, מדריכים, מורים, מטפלים, אנשי שיקום, כלכלה או משפט, אשר להם היכרות עם תחום אנשים עם מוגבלויות.
סדנא ועיוני
10מפגשים (מתוכם מפגש אחד במרכז הסימולציה של המכללה), כל מפגש בן 4 שעות אקדמיות.
בעלי תואר ראשון לפחות ממוסד המוכר על ידי המל"ג.
ניסיון תעסוקתי והיכרות עם תחום העבודה עם אנשים עם מוגבלויות, של 3 שנים לפחות, ושלא מונה להם אפוטרופוס ולא נכנס לפועל ייפוי כוח מתמשך בעבורם.
המועמדים יעברו ועדת קבלה אשר חבריה כוללים את נציג משרד המשפטים (האפוטרופוס הכללי או הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות) ואת רכז הקורס.
למסיימים בהצלחה תוענק תעודת "תומך החלטות מקצועי", באישור האפוטרופוס הכללי.
על-פי התקנות של משרד החינוך.