הינך נמצא כאן

המרכז ללימודי תעודה והשתלמויות 02-6587541 או 02-6587528
דואר אלקטרוני

רקע והסבר כללי על הקורס

משמעות המילה הידרותרפיה היא טיפול במים. מחקרים רבים מצביעים על יתרונות הטיפול במים לאוכלוסיות מגוונות.  במהלך הקורס נכיר ונחקור את סביבת המים והשפעתה על גוף האדם, נבין את יתרונות העבודה הטיפולית במים ונקבל כלים לעבודה בשיטות טיפוליות הייחודיות לסביבה זו. מטרת הקורס לספק ידע תיאורטי בשילוב התנסות מעשית על מנת לאפשר טיפול בטוח, מקצועי ומותאם במים.

רכז/ת

ד"ר מיכל ניסים (Ph.D), ראש מסלול מורים לתלמידים עם מוגבלויות מרובות (מלמ"מ) במכללת דוד ילין, הידרותרפיסטית ומדריכת שחיה בעלת ותק של כ-20 שנה במקצועות המים. בעשור האחרון מיכל חוקרת את תחום ההידרותרפיה, משתתפת בכנסים ברחבי העולם ומפרסמת את הממצאים שעלו ממחקריה במאמרים בתפוצה בין-לאומית.

דוא"ל המרצה/ הרכז: nissimichal@dyellin.ac.il

סגל המרצים

קרולין ברמץ- בוגרת תואר ראשון בפיזיותרפיה ובעלת תואר שני בניהול מערכות בריאות (BPT.HT.MHA). בעלת ניסיון של 38 שנים בתחום ההידרותרפיה ואחראית הבריכה הטיפולית בשיבא, תל-השומר. קרולין הינה דמות מפתח מובילה בתחום ההידרותרפיה בישראל ויו"ר הארגון הישראלי להידרותרפיה.

רותי תירוש- בעלת תואר B.Ed. בחינוך גופני (מכללה לחנ"ג במכון ויגייט) ו- M.Sc. בפיזיולוגיה של המאמץ (אוניברסיטת תל אביב). רכזת תחום הידרותרפיה בבית חולים אלי"ן, מרכז לשיקום ילדים ונוער בירושלים, משנת 1998. עוסקת בתחום ההידרותרפיה ומורה בקורסים להידרותרפיה. בעבר עסקה בהוראת שחיה ואימון שחיה. הייתה חברה בוועד המנהל של ארגון ההידרותרפיה הישראלי עד שנת 2007. הובילה בבי"ח אלי"ן פיתוח של טפסי הערכה בהידרותרפיה בשם: WOTA . הטפסים הוצגו ונלמדו בכנסים ובקורסים ברחבי העולם ותורגמו עד כה ל- 10 שפות.

יעל מגידו- בעלת תואר B.Ed. בחינוך גופני, עם התמחות בבריאות הציבור. עובדת בתחום ההידרותרפיה למעלה מ-19 שנה. יעל מנהלת את הבריכה הטיפולית בעלה ירושלים, אחראית על ליווי ובקרה על הטיפולים והצלחתם, בניית מערכת טיפולים, תאום מטרות טיפול עם הצוות הפרא רפואי,  הדרכה מקצועית וגיוס צוות הידרותרפיסטים. בנוסף לעבודתה בעלה, יעל מנהלת מקצועית בבריכה טיפולית של בית ספר לילדים על הרצף האוטיסטי במרכז הארץ.

מירב הדר-פרומר- פיזיותרפיסטית בוגרת תואר ראשון ושני באוניברסיטת תל אביב. הידרותרפיסטית בכירה. בעלת ניסיון של למעלה מ- 20 שנה בהידרותרפיה ואימון שחייה. מרצה בכירה בגישת הליוויק (Halliwick) וחברה בהנהלת (Executive Committee) של ארגון ההליוויק העולמי. לשעבר מנהלת המרכז ההידרותרפי של בית איזי שפירא ומנהלת מקצועית במשך 10 שנים. בעלת הכשרה-מהארץ ומחו"ל בתחומי ההידרותרפיה, הליוויק, ואטסו, באד ראגאז, האי צ'י וטכניקות נוספות. למעלה מ 15 שנה מרצה ומלמדת תחומים אלו בקורסי הידרותרפיה לפיזיותרפיסטים, הידרותרפיסטים ומקצועות הבריאות בארץ ובעולם. בעלת ניסיון בעבודה שיקומית נוירולוגית - מבוגרים וילדים.

אורלי פקר- פסיכולוגית שיקומית מומחית. בעלת תואר ראשון במדעי המוח ותואר שני בפסיכולוגיה שיקומית. בעלת ניסיון בטיפול פרטני וקבוצתי - טיפול ממוקד, טיפול קוגניטיבי התנהגותי וכן טיפול ארוך טווח. מטפלת בדיכאון, חרדה, אבל ושכול, מחלות כרוניות, טראומה, כאב כרוני והתמכרויות. עבדה כפסיכולוגית שיקומית במרכז השיקום של המרכז הרפואי "שיבא" "תל השומר" במחלקת שיקום אורטופדי ואשפוז יום שיקום כאב. עובדת היום במרכז הישראלי להתמכרויות ובעלת קליניקה פרטית.

איריס סלע רוזן- איריס היא הבעלים של אקווה בייבי- חוגי העשרה ותנועה במים להורים וילדים. בעלת נסיון של 20 שנה. מטפלת בכירה בשיטת ג'הארה, מלווה התפתחותית בשיטת child'space ומורה לפלדנקרייז. איריס מאמינה שמודעות מתחילה כבר בינקות ושכל תינוק חייב לחוות את התחושה במים.

נטע אהרוני- מרפאה בעיסוק , b.o.t הידרותרפיסטית ומטפלת ג'הארה בכירה. ראש תחום ריפוי בעיסוק ומדריכה במערך הגיל הרך אלווין צפון. מרפאה בעיסוק בגנים שפתיים ובעלת קליניקה פרטית לריפוי בעיסוק ילדים. בעלת נסיון עשיר בטיפול בילדים והורים בריפוי בעיסוק, הידרותרפיה וג'הארה.

קהל היעד

מורות/גננות, מורות/גננות לחינוך מיוחד, מורות לתלמידים עם מוגבלויות מרובות (מלמ"מ), מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, פיזיותרפיסטיות.

מטרות הלימודים

• הבנת תכונות המים והשפעת הטבילה במים על גוף האדם
  • הכרה של שיטות טיפול במים
  • הקניית ידע תיאורטי בשילוב התנסות המעשית על מנת לאפשר טיפול בטוח, מקצועי ומותאם במים

תכני הלימודים

• אנטומיה, פיזיולוגיה, נוירולוגיה
  • פסיכולוגיה שיקומית
  • תכונות המים והשפעתן על גוף האדם
  • סדנאות להכרת אוכלוסיות יעד לטיפול במים (ביניהן: תינוקות, מזדקנים, מטופלים עם פציעות אורתופדיות, אנשים עם שיתוק מוחין, אנשים עם לקויות ראיה ועיוורון, אנשים עם מכשירי הנשמה ומוגבלויות מרובות ועוד...)
  • מבוא להוראת השחייה
  • מבוא להפעלת בריכות טיפוליות
  • עזרה ראשונה
  • הלוויק- לתעודה בין לאומית
  • ג'הארה קליני- לתעודה בין לאומית

מתכונת הלימודים

(סדנה/ עיוני/ פרקטיקום וכד')
הלימודים יתקיימו כהרצאות במכללת דוד ילין וכסדנאות בבריכה טיפולית.

בנוסף, על כל לומד/ת לסיים סטאז' של 80 שעות.

היקף הלימודים: שנת לימודים אחת, יום בשבוע.

המועד:  הלימודים יתקיימו בימי ה' בין השעות 8:30-16:00.

תנאי קבלה

תואר ראשון במקצועות החינוך או במקצועות הפרא רפואי (ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה) וראיון קבלה.
במקרים חריגים תישקל האפשרות לקבלת מועמדים בעלי רקע עשיר בתחומי הטיפול, ללא תואר.

שכר לימוד

תעודה

למסיימים תוענקנה שלוש תעודות:

1. תעודת מטפל הידרותרפיה מטעם מכללת דוד ילין (באישור איגוד ההידרותרפיה)
  2. תעודת ג'הארה קליני- קורס בסיסי" מטעם אקווה טיפול – המרכז הישראלי ללימודי ג'הארה. הקורס בעל הכרה בינלאומית.
  3. תעודת "מטפל הלוויק בסיסי" - תעודה מטעם ארגון ההליוויק הבינלאומי

גמול השתלמות

על-פי התקנות של משרד החינוך.