Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הינך נמצא כאן

תואר ראשון בחינוך
חינוך לגיל הרך

הינך נמצא כאן

הנהלת המסלול

לייעוץ ורישום ללימודים: 
שעות קבלה: 

8:30 עד 12:30 

13:30 עד 15:00 

חייגו 02-6558111

מתעניינים בתכנית?

מלאו פרטים ונחזור אליכם

חייגו 02-6558111 שלוחה 1

אודות המסלול

אם ברצונכם לעצב את דור העתיד, ממש בתחילת דרכו, לימודי תואר ראשון בחינוך לגיל הרך הוא המקום עבורכם. המסלול לגיל הרך מכשיר גננים וגננות מקצועיים, בעלי כישורים חינוכיים וניהוליים כנדרש במשרד החינוך.

ההכשרה לתואר בחינוך לגיל הרך בדוד ילין בנויה מלימודים תיאורטיים ועיוניים, לימודים סדנאיים וחווייתיים וכן מהתנסות מעשית המתקיימת בגני הילדים בעיר ובסביבותיה.

הגדרת המטרה החינוכית לפי סגל המסלול בדוד ילין היא עידוד וטיפוח של הלמידה וההתפתחות של כל ילד וילדה. טיפוח זה נעשה באמצעות בניית סביבה חינוכית מעניינת, מאתגרת ומותאמת להבדלים האינדיבידואלים מצד אחד, ולקבוצה כולה מצד אחר וכן מיצירת מערכות יחסים משמעותיות בין הגננת וילדי הגן, הגננת וצוות הגן והגננת והורי הגן.

ההנחה היא, כי סביבה חינוכית המעודדת למידה והתפתחות, ומעוררת סקרנות וחקרנות באווירה דמוקרטית וסובלנית עם כיבוד הזולת, תהיה תשתית מתאימה להסתגלות הפרט לחברה בעתיד.

חינוך לגיל הרך, המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין

על פי המודל האקולוגי-התפתחותי, מושג הסביבה החינוכית כולל לא רק את קבוצת הילדים והילדות, אלא מתייחס גם למערכות האחרות המשפיעות על התפתחותם ועל רווחתם, כמו הקהילה התרבותית, המשפחה והקשר עם ההורים, עבודת הצוות בגן וקשר עם שירותים בקהילה. אי לכך, הידע התאורטי והמעשי בתכנית הלימודים לתואר ראשון בחינוך הגיל הרך מורכב מדיסציפלינות שונות כמו פסיכולוגיה התפתחותית, חינוך וסוציולוגיה וגם מתחומי המדע, האמנות והספרות.

בוגרת מהמסלול לגיל הרך במכללת דוד ילין

מבנה ותכנית הלימודים

תכנית לימודי תואר בחינוך לגיל הרך מורכבת מלימודי חינוך והכשרה להוראה, לימודי החוג לגיל הרך ומלימודי שלוש חטיבות לימודיות נוספות. כל חטיבה היא בת 10 ש"ש:

  • חטיבה בחינוך המיוחד – חובה
  • חטיבה במדעים ומתמטיקה – חובה
  • בחירה בין שתי חטיבות:  מדעי הרוח או  אמנויות ומקרא

רכיבי הלימודים

היקף שעות (ש"ש)

חינוך והכשרה להוראה

לימודי חינוך
דידקטיקה
אוריינות מחקר בחינוך
התנסות מעשית

30 ש"ש

התמחות בגיל הרך

התמחות ראשית

26 ש"ש

חטיבות לימוד

חטיבה בחינוך המיוחד - חובה
חטיבה במדעים ומתמטיקה - חובה
בחירה בין שתי חטיבות:
חטיבה באמנויות ומקרא
או
חטיבה במדעי הרוח

10 ש"ש
10 ש"ש

10 ש"ש
או
10 ש"ש

לימודי יסוד והעשרה

לימודי שפת ההוראה לרמת פטור
לימודי אנגלית לרמת פטור
לימודי אוריינות עבודה בסביבה ממוחשבת לרמת פטור
לימודי תרבות ומורשת עם
סדנת שוני ומגוון
עזרה ראשונה ובטיחות

8 ש"ש

הכשרה מעשית

תכנית ההכשרה של תואר ראשון בחינוך לגיל הרך מדגישה את חשיבות ההתנסות המעשית מתוך הבנה כי אי אפשר ללמוד על ילדים וילדות בגיל הרך, על התנהגותם, התפתחותם, דרכי הלמידה שלהם ועל מגוון רעיונותיהם, כישוריהם ורגשותיהם, מבלי להימצא בקרבתם, לצפות בהם, לעקוב אחרי התנסויותיהם וליצור אתם אינטראקציות במגוון האירועים והפעילויות המתרחשים בחיי היום-יום שלהם. לכן מקפיד המסלול לשבץ את הסטודנטיות ואת הסטודנטים לתואר ראשון בחינוך לגיל הרך בגן ילדים, כבר משנת לימודיהם הראשונה ובמהלך כל שנות הכשרתם.

התנסות מעשית זו מלווה בהדרכה אישית וקבוצתית. השנה הרביעית במסלול לתואר ראשון בחינוך הגיל הרך היא שנת התמחות (סטאז'). על פי דרישות משרד החינוך, בשנה זו, בנוסף להשלמת החובות האקדמיים לתואר בחינוך, יוכלו הסטודנטים והסטודנטיות לצאת לשנת התמחות בשטח.
כיצד אנו רואים אתכם בעתיד, מחנכים ומחנכות הגיל הרך בישראל:
אצלנו בדוד ילין מאמינים במחנך ובמחנכת, ביכולתם ללמוד, לשתף ולהשתתף, ליהנות מחוויית הלימוד ומהדרך לשם, גם אם היא נראית ומרגישה קשה ומאתגרת. אנחנו מאמינים בכם ובכן, מאמינים שתגיעו עם הידע המקצועי המעמיק בגישות חינוכיות שונות, בפתיחות מחשבתית וביכולת להתאים את העשייה החינוכית לאוכלוסיות שונות ומגוונות ולנהל את גן העתיד

אתם לומדים וכולם נהנים - מחנכים ומחנכות בעלי ידע עשיר, תאורטי ופרקטי, בתחום החינוך וההתפתחות בגיל הרך. 

מחנכים לחיים - אתם מבינים את מורכבות העבודה במסגרת החינוכית ובעלי יכולת תכנון, ביצוע והערכה בתחומי העבודה השונים: יצירת אינטראקציות חיוביות עם כלל באי הגן, ארגון פעילויות, ארגון סדר יום וארגון המרחב הפיזי המעודד פעילות ולמידה, בתחומים כמו אוריינות, מדעים, אומנויות, חינוך גופני ועוד
ראש פתוח - החיים הם סך כל החוויות שאנו חווים. אנחנו שמים לעצמנו כמטרה לפתח בכם את היצירתיות, יכולת פתרון הבעיות, למידה עצמית, חשיבה ביקורתית ואוטונומיה.

היופי הוא בשונה - אנו מאמינים שתצליחו להבין את הייחודיות של כל ילד וילדה ואת הגורמים המשפיעים על התנהגותם, היודעים לאתר סימנים היכולים להצביע על היות הילד או הילדה בסיכון, בעלי יכולת לעבוד ברגישות עם ילדים וילדות, ולתת כבוד לרצונם, לתרבותם ולקשייהם.

כולם ביחד כשמדובר בחינוך - שיתוף פעולה הוא נדבך משמעותי אצל כל אחד ואחת מבוגרינו, היכולת לעבוד ברגישות ובשותפות עם הורים ועם עמיתים.

מורה בזמן אמת - מחנכים ומחנכות אוטונומיים המסוגלים לנתח מצבים מורכבים להתמודד עם דילמות ולקבל החלטות מתאימות.

דוגמה חיובית - אנו מודעים לקוד האתי ופועלים לפיו, השואפים להמשיך ללמוד ולהתפתח והמכירים בחשיבות המקצוע ומוכנים לפעול להעלאת קרנו.

תנאי קבלה לתואר ראשון בחינוך .B.Ed

*למידע המורחב יש לעיין בחוזר היערכות של משרד החינוך – נספח 1: תנאי קבלה, המתעדכן מעת לעת.

אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם יועצ/ת לימודים במכללה לקבלת מידע נוסף בנוגע לתנאי קבלה לתואר ראשון בחינוך והוראה וכן וסיוע בחישוב הציון המשולב. 02-6558111

 מעבר למחשבון לחישוב הציון המשולב

  1. זכאות לתעודת בגרות
  2. עמידה בהצלחה באחד ממסלולי הקבלה הבאים:
    1. מסלול תעודת בגרות איכותית – פטור מחובת מבחן הפסיכומטרי, למועמדים בעלי ממוצע משוקלל של ציוני הבגרות 92 לפחות, לכלל המסלולים, מלבד המסלול לחינוך מיוחד, בו נדרש ממוצע של 95.
      מועמדים למסלולים אלה בעלי תעודת בגרות ישראלית שאינה בשפה העברית, שבחרו ללמוד במסלול בשפה העברית יחויבו בנוסף בבחינת ידע בעברית (יע"ל). המבחן יכול להתקיים עד סוף שנה א' ויש לקבל ציון של 110 לפחות.
    2. מסלול תעודת בגרות ומבחן פסיכומטרי: מועמדים יתקבלו על פי ציון משולב של 540 לפחות.   מעבר למחשבון חישוב ממוצע בגרות וציון משולב לחישוב
    3. מסלול מכינות קדם אקדמיות: בוגרי המכינה האקדמית במכללת דוד ילין או בוגרי מכינות קדם אקדמיות המוכרות ע"י המועצה להשכלה גבוהה, יוכלו להתקבל ללא בחינה פסיכומטרית.
    4. מסלול חינוך יסודי – גילאי 30+  - מועמדים בני 30 ומעלה ללא תעודת בגרות, בתנאי שיעמדו בתכנית העצמה.
    5. מצוינים להוראה - לתכנית המצוינים יתקבלו מועמדים בעלי ציון משולב 615 ומעלה בהתאם לציון מבחן מסיל"ה והמוכיחים הצטיינות ערכית.מסלול ועדת חריגים - מועמדים אשר אינם עומדים באחד ממסלולי הקבלה לעיל, תיבחן קבלתם על בסיס ועדת חריגים לאחר שעברו ועדת קבלה ובהתאם לשיקולי המכללה.
  3. ועדת קבלה - כל מועמד חייב לעבור ועדת קבלה וריאיון אישי.
  4. ציון מיון באנגלית – לשם סיוג לרמת לימודים באנגלית. כל הסטודנטים המתקבלים ללימודים במכללה מחויבים להציג ציון מיון באנגלית. ציון זה נקבע על סמך מבחן מיון חיצוני של המרכז הארצי לבחינות והערכה (מבחן אמי"ר, מבחן אמיר"ם, החלק היחסי של אנגלית בבחינה הפסיכומטרית).
    סטודנט שאין ברשותו ציון מיון מתבקש להירשם למבחן במועד הקרוב ביותר האפשרי. המכללה מתאמת מבחן אמיר"ם במספר מועדים. לאחר קבלת הציון מהמרכז הארצי לבחינות יש להעביר את הציון לשם הזנתו למדור רישום.
  5. בעלי תעודת בגרות מחו"ל – מועמדים ללא בגרות ישראלית חייבים במבחן יע"ל ויתקבלו על סמך ציון מבחן הפסיכומטרי בציון 540 ומבחן יע"ל בציון 110.
  6. תנאי קבלה ייחודיים לסטודנטים במסלולים בשפה הערבית – חינוך מיוחד, יסודי וגיל הרך
    1. מבחן ידע בשפה העברית 
      מועמדים בעלי תעודת בגרות ישראלית שאינה בשפה העברית, שבחרו ללמוד במסלול בשפה הערבית יחויבו בבחינת ידע בעברית (יע"ל). המבחן יכול להתקיים עד סוף שנה א' ויש לקבל ציון של 85 לפחות.
    2. מבחן כניסה בערבית –
      על מועמדים המבקשים ללמוד במסלולים בשפה הערבית לעבור מבחן כניסה בערבית בציון של 70 לפחות.

הקוד האתי למכשירות מחנכות ומחנכים לגיל הרך

  • האתיקה המקצועית של מכשירות מחנכות ומחנכים לגיל הרך, מציינת את מכלול הערכים והעקרונות המנחים את עבודתן בהכשרת סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון בחינוך בגיל הרך. אימוץ התנהגות אתית היא מאבני היסוד לעבודה פרופסיונאלית.
    לנו המכשירות, ישנה אחריות אתית כלפי הסטודנטיות והסטודנטים, מוסדות ההכשרה, מסגרות ההתנסות המעשית והצוות, עמיתים, הילדים והילדות, משפחותיהם, הקהילה, החברה, החינוך בכלל והחינוך בגיל הרך בפרט.

  • הקוד האתי הנוכחי הוא קובץ הצהרות שתפקידו להגן על קהילת הגיל הרך - סטודנטיות וסטודנטים, גננים וגננות, משפחות וכמובן הילדים והילדות במסגרות החינוכיות - מפני התנהגות שרירותית, כוחנית ופוגעת. הוא מציג סטנדרטים להתנהגות נאותה, מסייע בהתמודדות עם דילמות אתיות ועוזר להתמודד עם הפיתוי להפעיל שליטה וכוח, למצוא חן, ולהימנע  מהתמודדות עם קשיים.

  • דילמה אתית מתעוררת כאשר קיימת התנגשות בין שני ערכים או יותר. למשל, טובת הילדה או טובת משפחתה, טובת הסטודנטית או קולגיאליות כלפי המדריכה. בדרך כלל פתרון הדילמה יתייחס לעוצמת הפגיעה (מי תיפגע יותר?) ולהיררכיה של הערכים – אחריות כלפי ילדים וילדות קודמת לאחריות כלפי הסטודנטים והסטודנטיות וכן הלאה על פי הסדר שמופיע להלן.
    אנו מאמצות את המחויבות המרכזית של הטיפול והחינוך בגיל הרך להתפתחות בריאה ולשלומם ורווחתם של ילדים וילדות בגיל הרך ושל משפחותיהם. כל מה שאנו עושות בתפקידנו כמכשירות מכוון לקידום מחויבות אולטימטיבית זו. בנוסף לכך יש לנו אחריות כלפי הסטודנטים והסטודנטיות ואנו חותרות למצוא איזון בין המחויבות לתמוך ולטפח את הסטודנטיות והסטודנטים ובין המחויבות לספק מחנכים ומחנכות לגיל הרך המחויבים לקוד אתי ולמקצועיות גבוהה בעבודה עם ילדים וילדות בגיל הרך ועם משפחותיהם.

  • אחריות כלפי ילדים וילדות - לא ניקח חלק ולא נתעלם מפרקטיקות (של סטודנטים וסטודנטיות, עמיתים, מוסד ההכשרה או מסגרות ההכשרה) שהינן מזיקות לילדים וילדות. אם נתקל בהתנהגות שאינה אתית במסגרת החינוכית בה משובצות סטודנטיות, נפנה לאחראים על המסגרת.
    לא נאפשר לסטודנטית להשלים את תכנית ההכשרה אם תהיה בידינו הוכחה ישירה שהיא יכולה לסכן את שלומם הפיזי או הנפשי של ילדים וילדות.
  • אחריות כלפי הסטודנטיות והסטודנטים - ניתן לסטודנטיות ולסטודנטים סיכוי הוגן להצליח ונציע דרכים מגוונות להוכיח את יכולתן. נבטיח שהתכניות שלנו ישרתו מגוון סטודנטיות וסטודנטים ונקפיד להימנע מיחס מפלה הנובע מסטריאוטיפים שלנו או של אחרים על רקע  תרבותי, דתי, לאומי, משפחתי או מיני. נכיר במגבלות של עצמנו לגבי הטיה (לטוב ולרע).
    נכבד סודיות, נחלוק רק מידע הכרחי על הסטודנטית או הסטודנט, רק עם אלה שחייבים  לדעת, ורק באמצעות ערוצים מקצועיים מתאימים. נלמד סטודנטיות וסטודנטים את חובתם המקצועית לכבד סודיות ולשמור על פרטיות הצוות, המשפחות והילדים והילדות שבמסגרת החינוכית.
    נשבץ את הסטודנטיות והסטודנטים במקומות בהם הצוות מיומן לעבוד עם ילדים וילדות צעירים, והגננת המאמנת היא בעלת ניסיון והכשרה בהדרכתם, ובמידת האפשר ישקפו את הקהילות המגוונות בהן יעבדו הסטודנטיות והסטודנטים בעתיד.

  • אחריות כלפי מקומות ההתנסות המעשית - נכבד את האחריות, המומחיות והפרספקטיבה של הצוות העובד במסגרות ההתנסות המעשית. נכיר בחשיבות התרומה של הצוות  להתפתחות המקצועית של הסטודנטיות והסטודנטים.

  • אחריות כלפי תכנית ההכשרה – יש לנו אחריות אישית ומקצועית לתרום לרמת תכנית ההכשרה ולאיכותה. נהיה מעורבות בפיתוח התכנית ובשכלול דרכי ההוראה.
    נציג גישות שנויות במחלוקת בהגינות, באופן המביא בחשבון את קיומן של פרספקטיבות מנוגדות תוך הצגת ההטיות והדעות הקדומות שיש לנו.
    נציע הדרכה והוראה רק בתחומים בהם אנו בקיאות ובעלות ניסיון.

  • אחריות כלפי עמיתות – נשתף פעולה עם עמיתות לקידום אינטרסים ונושאים מקצועיים, נשתף בניסיון ובידע, נעזור ונתמוך זו בזו, נכבד סודיות ונחלוק אינפורמציה אודות עמיתות רק במסגרות מתאימות במוסד ההכשרה. לא נחלוק אינפורמציה עם סטודנטים וסטודנטיות.

  • אחריות כלפי המקצוע - נעדכן באופן שוטף את הידע שלנו בתחום החינוך בגיל הרך, כך שנוכל להציג לסטודנטים ולסטודנטיות מידע מעודכן ומבוסס היטב. נחזק ונרחיב את בסיס הידע של החינוך לגיל הרך.
    נהיה אמינות והגונות כשנספק המלצות לסטודנטיות ולסטודנטים המעוניינים להתקבל למקומות עבודה או להמשך לימודים.
    נעורר את המודעות של בעלי ובעלות מקצוע אחרים, קובעי מדיניות והציבור בכלל לגבי חשיבות השנים המוקדמות, ההשפעה החיובית שיש לתכניות איכותיות בגיל הרך על החברה ועל עתידה וחשיבות ההכשרה והמקצוענות של העוסקות בגיל הרך על איכות התכניות.

צור קשר - יעוץ והרשמה

צור קשר עם יועץ

היחידה לייעוץ ורישום

 

02-6558111 שלוחה 1

dy100@dyellin.ac.il

לגבי תואר ראשון גיל הרך