Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הינך נמצא כאן

סימנים

הינך נמצא כאן

פברואר - מרץ 2015

תערוכה העוסקת בפגיעה המינית על כל היבטיה.

סימנים

תערוכת סימנים היא המשך לתערוכה 'איפה היית כשזה קרה' שהתקיימה לפני שנה בגלריה 'זהזהזה' בנמל תל אביב.

שתי התערוכות עוסקות בפגיעה המינית מכל היבטיה, במגוון של טכניקות מתחום האמנות החזותית. רוב האמניות שהשתתפו בתערוכה הקודמת מציגות גם בתערוכה הזו, והאחרים - אמנים שהצטרפו השנה ובחרו להוסיף את הסימן שלהם לאוסף הסימנים שהצגנו.

תערוכת סימנים היא יותר מעוד תערוכת אמנות, היא עוד שלב בדרך הארוכה והסיזיפית להעלאת המודעות לפגיעה הקשה ולתוצאות שלה בכל תחומי החיים ובכל המעגלים הסובבים את הנפגעות והנפגעים. האמנים כולם מחויבים לנושא ולאמנות. בזכותם ובזכותכם, הצופים, הדרך הופכת להיות קלה יותר, נסבלת, ולעתים אף שמחה ומלאת סיפוק.

רוב העבודות בתערוכה עוסקות בפגיעה המינית בילדות ובגילוי עריות, אחרות עוסקות בשימוש בילדים כאובייקטים בתעשיית הקולנוע הפורנוגרפי, ובפגיעה מינית ברשת. עבודות נוספות עוסקות בהחפצת האישה, במשחק המיני - "משחק הברבי" שמוביל לעתים לפגיעה, בדיוקן הנפגעת/הנפגע שנמחק, מתעוות ודועך, ומנגד - בהתעוררות לחיים, בתקווה, בהחלמה וביצירה ככלי לריפוי.

לתערוכה זאת, שעוסקת בהעלאת הפגיעה המינית אל פני השטח, בחינוך ובהסברה, אין אכסניה מתאימה יותר מאשר הגלריה החברתית של המכללה למורים ע"ש דוד ילין.

אני מודה לסטודנטים/יות, למרצים/ות ולקהל הרחב שבאו לצפות בתערוכה ולהשתתף בארועים במהלך החודש. אני יודעת שאחרי הצפייה וההקשבה שלכם נוכל בכוחות משותפים ללמד, לחנך ולהבהיר את מהות הפגיעה ואת דרכי הטיפול בה, כי זיהוי, טיפול וצמצום התופעה הם בנפשנו.

חגית גאון, פברואר 2015

"...הכאב, מלבד ערכו הפונקציונלי החשוב כשומר הסף של שלמות הגוף, הוא אחד משערי השיח הגדולים. הוא מזמין דיבור וקשר, משום שכאשר מקבלים את כאבו של אדם אחר נכנסים עמו לאינטימיות. לעומת זאת, כאשר מפקפקים בכאב או מתעלמים ממנו, שוללים חלק יסודי בקיומו של האחר. הכאב הוא דרך המלך להיכרות עצמית ולגילוי המרחב הפנימי של הנפש. כל עוד הכאב מודחק או מושתק, מוכחשים יחד עמו חלקים משמעותיים בקיום. אולם כאשר הכאב חזק עד כדי חוסר יכולת להתעלם ממנו נוצר כורח לעצור הכול, להתמקד, לשאול ולחפש תשובה. להיכנס לדיאלוג. הייסורים במובן זה מעניקים אפשרות לחולל שינוי נפשי דווקא דרך דיבור עצמי והבנה עצמית..."

גבריאל בוקובזה

מוסף 'ספרים' עיתון 'הארץ', 20.12.2013