היחידה לטיוב ההוראה במכללת דוד ילין שואפת לשים את מורי המורים והתפתחותם במרכז. היחידה חותרת להביא את המרצים לחוות מצוינות, התפתחות אישית ומקצועית והעצמה. מתוך התפתחותם האישית והמקצועית של מורי המורים, נקדם את למידת הסטודנטים ואת שביעות רצונם מההוראה ונהיה להם מודלים טובים בתהליך הכשרתם.
מה יש כאן ואיך זה עובד בדיוק? באתר שכאן יש מגוון חומרים המסבירים מה זו הוראה אקדמית ואוצר של טיפים ורעיונות, פשוטים וישימים, כיצד לשפר את ההוראה. הוספנו גם התייחסות לסטודנטים בעלי צרכים מיוחדים בלמידה, כדי שנוכל להיות מרצים טובים לכולם. צירפנו כמה תקנונים ונהלים, כדי שנדע לנווט בסבך הבירוקרטיה.
בשנים האחרונות, הולך וגדל גוף הידע העוסק בהוראה אקדמית, מאפייניה והדרכים לשפרה.
כאן תוכלו למצוא סיכומי מחקרים עדכניים בנושא של הוראה אקדמית טובה.
רובנו לא למדנו להיות מרצים. לא הוכשרנו לכך והאופן בו אנו מלמדים הוא תולדה של ניסוי וטעיה, כישרונותינו הטבעיים ודרישות המערכת. אבל, ניתן – בכל עת – ללמוד מיומנויות הוראה חדשות שיעזרו לנו להיות מרצים טובים יותר.
כאן מרוכזים טיפים ועצות פרקטיות לשיפור ההוראה האקדמית, כמו גם הצגה ראשונית של המושג "הוראה מודעת" שהפנמתו יכולה לעזור לנו להיות מרצים טובים יותר לסטודנטים שלנו.
בכיתות הלימוד שלכם נוכחים סטודנטים עם צרכים מיוחדים (צמי"ד): סטודנטים עם לקויות למידה, הפרעת קשב, מוגבלויות פיזיות או חושיות, בעיות בריאות כרוניות או נפשיות.
סטודנטים אלה התקבלו למכללה בהליכי קבלה רגילים וכעת הם מתמודדים עם המטלות והדרישות האקדמיות חרף הקשיים הנובעים ממוגבלותם.
נוכחותם של סטודנטים עם צמי"ד בכיתות יוצרת מציאות חדשה שאִתה צריך להתמודד המרצה בכיתה. בתוך סדר היום העמוס של כולנו, תכופות נראה בסטודנטים הללו מטרד, עול ונתקשה להתמודד עם האתגר המקצועי שגלום במציאות זו, זאת אע"פ שברגעים שקטים יותר כולנו נסכים שראוי לעשות כל מאמץ על מנת לאפשר שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות המגוונות שמגיעות אלינו.
על מנת לסייע בידכם בהתמודדות היומיומית קיבצנו מידע כללי ואופרטיבי בנודע לאוכלוסיות השונות בתקווה שמידע זה יהיה לכם לעזר.
מרכז אתגר, המטפל בסטודנטים עם צרכים מיוחדים, מהווה גם עבורכם כתובת לכל בעיה או שאלה שמתעוררת.
מרכז "אתגר" הוא חלק ממערך פעילותו של משרד דיקנט הסטודנטים במכללה. המרכז מעמיד מגוון שירותים, שמטרתם להעניק תמיכה והעצמה לסטודנטים עם צרכים מיוחדים במהלך לימודיהם האקדמיים, בכלל זה סטודנטים עם לקויות למידה, הפרעת קשב, מוגבלויות פיזיות, מוגבלויות חושיות (ראייה ושמיעה) ובעיות בריאות (כרוניות ונפשיות).
המרכז צמח מתוך ההכרה בזכותו הטבעית של כל אדם לשוויון הזדמנויות. הוא פועל ליצירת סביבה מקבלת מתוך אמונה כי בעזרת תמיכה, הדרכה וליווי מקצועי יכולים הסטודנטים למצות את הפוטנציאל הלימודי שלהם.
התמיכה בסטודנטים ניתנת באמצעות הקניה של דרכי פעולה מובנות ומתוכננות, שנועדו לסייע לסטודנט לרכוש אסטרטגיות יעילות ובכך לשפר את תהליכי הלמידה ולהגיע להישגים טובים יותר, זאת על ידי סדנאות אסטרטגיות למידה, חונכות לימודית אישית וקבוצתית, טכנולוגיה מסייעת והתאמות בדרכי ההיבחנות.
בנוסף לכך, ניתנת במרכז "אתגר" פעילות רחבה להעצמה אישית - סדנאות העצמה, אימון אישי, ייעוץ אישי, טיפול התנהגותי קוגניטיבי וטיפול פסיכולוגי במטרה לחזק את הסטודנט ע"י זיהוי דפוסי התנהלות מעכבים, חיזוק היכולות והתמקדות במציאת דרכים עוקפות שיסייעו לקדם יעדים לימודיים ופרטיים.
במקביל לסיועו לסטודנטים, עומד המרכז לרשות כלל הסגל לתמיכה ולייעוץ בנוגע לסטודנטים אלה.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל בעיה שמתעוררת בעת הטיפול בסטודנטים עם צרכים מיוחדים.
נשמח לסייע בידיכם
צוות מרכז אתגר