פולין

באנר פעילויות בינלאומיות
פולין

השנים בהן התקיימו משלחות:

סמינר דיאלוג יהודי-ערבי בנושא "סובלנות" בוורשה

המשלחת יצאה בהנחיית רותי בר-סיני

השתתפו הסטודנטים: אנג'י ענטר, נופר אלון טוכנר, נדב דרינגר, ביסאן מטולי, אולגה בחטייב קורטצר, שיר גרוס, נורסאל ג'בר, חנין נסאר אלאדין.

דצמבר 2018

במהלך חודש דצמבר 2017, יצאה משלחת סטודנטיות לסמינר חינוך בפולין.

משתתפות: אוריה דדון , אינדי ג'בר, גיתית אוחיון, לי נוי פרץ , מג'דולין עבד אל רחמן, עדן אוזנה, עמית שלם, שיא מלכה, שני פרץ שרביט, נעמה שדות, עדן סובחי, דנה אבו דלו.

מנחות: חנסאא דיאב ורותי בר-סיני

מאי 2018

בתאריכים ה- 15.5.18-8.5.18 יצאה משלחת לפולין.

מנחות הסמינר: איריס ברקן ורותי בר-סיני

משתתפות: אבו דלו דניא, דדון (אשרף) אוריה, ג'בר אינדי, עבדאלרחמן מג'דולין, שדות נעמה, אאזנה עדן, סובחי עדן, שלם עמית, שיא מלכה, שרביט פרץ שני, אוחיון גיתית.

זהו לא עוד מסע למחנות בפולין אלא מפגש עם פולין העכשווית, סיור במוסדות חינוך ופעילות עם ילדים, ביקור באתרים משמעותיים יהודים ופולנים  תוך הבנת מורכבותם של העבר וההווה. הסמינר התקיים בערים וורשה וביאליסטוק, שהייתה אבן פינה בתרבות היהודית של מזרח אירופה.

במסע האישי והקבוצתי התקיים דיון במשמעות ה"מקום" לזהות ולנרטיבים האישיים, המקצועיים והקבוצתיים של המשתתפים בסמינר.

לצד דיון זה, בחר כל משתתף שאלת חקר בחינוך. ההתבוננות בשאלות אלה הוצגה בתערוכה המסכמת לסמינר.

2016

בדצמבר האחרון יצאנו לסמינר חינוך לפולין 10 חברים מהמסלול היסודי, הגיל הרך והבלתי פורמאלי במטרה לראות סוגי חינוך שונים ומגוונים בארץ שאינה זרה לנו ושכמו שאנחנו מבינים, הקונוטציה מביאה איתה משמעויות שקשה לפרקן.

משתתפים:  רוזנשטיין אביגיל, חאל אדם, קרטגינר אלון, אלון דליה, דיין חן, אבלוב ליאב, מהצרי לירון, ארוש רביבו ליאור, גליה דורון, רז לימור, מרס יעל.

2014

מרצות וסטודנטיות מהמסלול לגיל הרך יצאו לסמינר לפולין אשר נועד לשם יצירת גשר וקשר חי ואנושי עם מרצים וסטודנטים מפולין תוך ניהול דיאלוג קבוצתי ואישי. במהלך השבוע ליוו אותן הסטודנטים והמרצים הפולנים באתרים השונים בורשה ובלובלין ביניהם: סיורים בגני ילדים ובית ספר, בית היתומים של יאנוש קורצ'אק, הפרלמנט הפולני, המוזיאון היהודי ועוד.

2013

מינר "גשר-חי", דיאלוג ישראלי פולני, התקיים בין החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת גדנסק בפולין למכללה שלנו, בשיתוף ארגון ספארק פרו.

הסמינר אשר התקיים בשני חלקים-בפולין ובישראל, כלל: למידה בצוותא, סדנאות דיאלוג, ביקורים במוסדות חינוך, פעילויות בטבע, טיולים וחוויה חברתית- תרבותית.

תחילתו של הסמינר בחודש יולי 2013 עם ביקור קבוצת הסטודנטיות מהמכללה בוורשה ובגדנסק שבפולין. בחפשת החנוכה, דצמבר 2013, התקיים חלקו השני של הסמינר עם הסטודנטים הפולנים מאוניברסיטת גדנסק. הסמינר התקיים בעיקר בצפון הארץ, כאשר המוקד הינו מושב נס-עמים, בו גרו כל המשתתפים ביחד. מעבר להרבה שיחות בלתי פורמליות וחיי חברה פעילים, כלל הסמינר סיורים בעכו, חיפה, כפרי הדרוזים השונים, רמת הגולן. כמו כן, האזינו המשתתפים למגוון הרצאות ובעיקר השתתפו בסדנאות ומפגשי דיאלוג. בחלקו האחרון של הסמינר ביקרו הסטודנטים בביתה של אחת המשתתפות בבקעת הירדן וזכו לאירוח רחב לב תוך למידה על האזור, צפו בים המלח וקינחו בסיור בירושלים, כאשר הם מתארחים אצל הסטודנטיות של המכללה. אין ספק שנוצר גשר חי משמעותי ביותר. בעזרת האמצעים הרבים שקיימים היום, נקווה שהגשר יישאר חי לעוד שנים רבות. כעת מעבדות הסטודנטיות את התהליך שעברו, ובקרוב תזכו להצצה בחלונות למידה זו.

הסמינר התקיים בשיתוף עם ארגון ספארק פרו ובהנחיית עדנה גרין ורותי בר-סיני.

הסטודנטיות המשתתפות בסמינר הן : אביגיל צורף, חן מזרחי, יעל בן אשר, נטליה זולוטר, ענבל אילוז, פדות דהן, שגית כזרי וקרן קייזר.

2008

בשנת 2008 יצאה משלחת של סטודנטים מהחוג להשכלת מבוגרים ומהמכון ללימודי נשים ומגדר במכללה לסמינר דו לאומי בין דתי בקרקוב ביוזמתה ובארגונה של ד"ר לילי זמיר. נושא הסמינר – "נשים יהודיות בקרקוב 1918-1950".

הסמינר ששיאו מפגשים וסדנאות משותפות, הוא חלק מתכנית מחקר ומפגש חילופי סטודנטים בין החוג ליהדות באוניברסיטה היגלונית בקרקוב, פולין לבין תלמידי המכון ללמודי נשים ומגדר במכללה. בתכנית חמישה סטודנטים מכל מוסד והם התמקדו בעבודת מחקר על מפעלן של נשים יהודיות בקרקוב בין השנים 1918-1950. הקבוצה מקרקוב תבקר בישראל כנראה בקיץ 2008.

מטרת המיזם להביא לשיתוף פעולה בין הדור הצעיר, על רקע מחקר, וכן לבנות יחסי אמון וקרבה בין שתי הקבוצות, בניסיון לגשר על דעות קדומות, חשיבה סטראוטיפית ותפישת היחסים בין פולנים ליהודים רק על רקע השואה.

בסופו של התהליך הלימודי יצא ספר ובו ריכוז העבודות של שתי הקבוצות, בעברית, פולנית ואנגלית.

2005

בשנת 2005 נערך ביקור גומלין של המשלחת הפולנית במכללה. ביקור הגומלין עסק גם כן בנושא השואה, משנתו החינוכית של יאנוש קורצ'אק והשפעתה על מערכת החינוך בישראל. כמו-כן, עסק הלימוד המשותף גם בבעיות חברתיות וחינוכיות במדינת ישראל של היום.

2003

בשנת 2003  ביקרה משלחת מהמכללה בפולין. הביקור עסק בלימוד משותף של סטודנטים פולנים וישראלים, משתי המכללות לחינוך, בנושא השואה ומשנתו החינוכית של יאנוש קורצ'אק, תוך התמקדות בהשפעת תורתו על מערכות החינוך בשתי המדינות.

את המשלחת הובילו דורון נידרלנד, גנית עירון ומנהל המכללה דאז איתי זימרן.

במהלך הביקור בפולין, שתי קבוצות הסטודנטים ביקרו יחדיו במחנה ההשמדה, טרבלינקה וערכו שם טקס אזרכה משותף. מנהל אתר טרבלינקה ציין כי זו הפעם הראשונה שראה מחזה שכזה.