מכללה מקדמת בריאות

המרכז ללימודי תעודה והשתלמויות
מכללה מקדמת בריאות

חזון: המכללה כמרכז מקדם תרבות של בריאות המכשיר את הסטודנטים לחיים בריאים וכמורים מקדמי בריאות לעתיד.

מכללה מקדמת בריאות משמשת תשתית לתהליך חינוכי המשלב את תחום הבריאות כחלק מהותי מההוויה החינוכית, החברתית והערכית של המכללה.

מטרתה של מכללה מקדמת בריאות היא לזמן לסגל המכללה ולפרחי ההוראה רכישת ידע ופיתוח אוריינות בריאותית, עמדות ומיומנויות שיובילו להתנהגות מקדמת בריאות ולמניעת התנהגויות סיכוניות.

המכללה מאמינה כי תהליך זה יתרום לעיצוב דמותם החינוכית של הסטודנטים כמורים- מחנכים מובילים מקדמי בריאות, ולטווח הארוך – לאימוץ רצוני של אורח חיים בריא בקרב תלמידיהם, כך שיהוו סוכני שינוי וישפיעו באמצעותם גם על השלומות (wellness) והרווחה (well being) הגופנית, הנפשית, החברתית והסביבתית של החברה והקהילה.

בהחלטת משרד החינוך, תוך מספר שנים כל מוסדות החינוך בארץ יוכרזו כמקדמי בריאות, דוד ילין כמכללה אקדמית המכשירה מורים לעתיד, חרטה על דיגלה להתחיל בתהליך קידום בריאות במכללה  ובקרב הסטודנטים כמורים לעתיד שיגיעו לבתי הספר כמורים מקדמי בריאות.

המכללה מקדמת בקרב עובדי המכללה והסטודנטים תשתית תומכת אורח חיים בריא במספר היבטים:

1. עידוד אכילת מזון בריא, קפיטריה ומזון בריאות
  2. עידוד פעילות גופנית
  3. הפסקת עישון
  4. היגיינה בחדרי השרותים ובכיתות הלימוד, טיפול בשרותים באופן ידידותי לסביבה ולאדם.
  5. לימוד קורס בריאות הכולל: תזונה, פעילות גופנית, חומרים מסוכנים – היבטים סביבתיים: קרינה סלולרית, חומרים כימיים, חומרי הדברה, עשן, ריח, רעש. התנהגויות סיכון: עישון, סמים, אלכוהול. מיניות, מגדר ומשפחה. בריאות האישה והגבר: גוף ונפש.

המכללה פועלת בהיבט החברתי קהילתי בשילוב עם הסטודנטים לביצוע ימי סדנאות במכללה  לקהל הרחב,  הכוללים: שילוב של הרצאות אקדמיות בתחום בריאות ותזונה, פעילות גופנית ובישול בריא.

תעודת מוביל בריאות בית ספרי

חדש בחוג למדעים- החל משנת תשפ"א בוגרי החוג יהיו זכאים לקבלת "תעודת מוביל בריאות בית ספרי" מטעם המכללה ומכון מופ"ת, תעודה זו תקנה אופק עתידי נוסף לכל בוגר שיוביל את נושא הבריאות בבית הספר שילמד.

טיפ בריאות

טיפ בריאות לעבודה בזום

עקב לימוד ועבודה ממושכים מול המחשב מומלץ לקום מדי שעה ולבצע הליכה או ריצה במקום על מנת להניע את השרירים ולשפר את זרימת הדם לגוף, מה שתורם לתהליכי למידה יעילים יותר, עירנות ולשמירה על הבריאות.

כמו כן מומלץ לעשות הפסקה לעיניים כל עשרים דקות ולבצע עשרים שניות של תרגילים: פתיחה וסגירה של העיניים, סיבוב גלגל העיניים ימינה ושמאלה מטה ומעלה והסתכלות למרחק.

בברכה,

ד"ר רונית אחדות הכהן

ישיבה ממושכת

בעקבות אורח החיים היושבני, העבודה מול מחשב ולימוד לבחינות, מומלץ לקום מדי כשעה ולבצע הליכה קצרה או תרגילי מתיחה כדי להניע את שרירי השלד ולשפר את זרימת הדם לגוף ולמוח, מה שתורם לתהליכי למידה יעילים יותר ולערנות בעבודה.

לנוחותכם, מצורפת כרזה המציגה תרגילי מתיחה.

לקראת החורף

שינה טובה -  הקפדה על שעות שינה מספקת אתנחתא לניקוי וחיזוק המערכת החיסונית. חוסר בשעות שינה גורם להחלשת הגוף והמערכת החיסונית ובעקבותיה עליה בסיכון להדבקות במחלות.

אוורור – מרבית נגיפי החורף נישאים באויר. חשוב מאד להשאיר חלון פתוח גם כשמערכת החימום פועלת.

היגיינה – יש להקפיד על היגיינה כללית: שטיפת ידיים בסבון, צחצוח שיניים, אי העברה מפה לפה ולדאוג לסביבת עבודה נקייה. כך יקטן הסיכוי להעברת מחלות זיהומיות.

להזכירכם, משרד הבריאות ממליץ להתחסן לשפעת!

מתי מומלץ לבצע פעילות גופנית?

מחקרים מראים שאצל אנשים שעושים פעילות גופנית בבוקר לחץ הדם מאוזן יותר במהלך היום. לעומת זאת, אצל המתאמנים בערב מאזן הסוכרים טוב יותר, והם מצליחים לשפר את הכושר בצורה טובה יותר.

נראה שהתשובה היא שפעילות גופנית מומלצת בכל שעה ביום, גם לזמן קצר,  וההעדפה צריכה להיות אישית – העיקר שתפעילו את הגוף!

פעילות נעימה ובריאה!

פעילות גופנית חיונית לבריאות תקינה

מחקרים מראים כי פעילות גופנית חיונית לבריאות תקינה!

אפשרי לבצע מספר פעילויות קצרות במשך היום לשמירה על הבריאות:

מומלץ לעלות ולרדת  במדרגות ולא במעלית, בכל הפסקה כדאי להלך במרחבי המכללה ולא לבלות בישיבה בכיתת הלימוד!

הליכה של מספר דקות ועליה במדרגות בכל שעה וחצי תגרום לזרימת דם יעילה יותר שתתרום לריכוז טוב יותר בלימודים.

פעילות נעימה ובריאה!

חשיבות המזון

ההמלצה כיום היא לצרוך מזון מן הטבע ולהימנע ממזון מעובד!

דיאטה מאוזנת כוללת שילוב מאוזן של ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, זרעים, דגי ים, עוף ובשר לא שמן.

מזון מעובד מכיל כמות גבוהה של שומנים, מלחים ואף סוכרים  המעלים את  ערכי לחץ הדם ובכך מעלים את הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם, פוגעים ברמות האינסולין בדם ובכך משנים את מאזן הסוכר בדם ומעלים את הסיכוי לחלות בסוכרת.

אי לכך, אני שמחה להודיע כי ב 11.6.2018 יגיע דוכן פירות טריים למכללה שיהיה פעיל בהפסקות ביוזמה ובשיתוף עם אגודת הסטודנטים.

נשמח לראותכם,

ד"ר רונית אחדות הכהן

.

כוכבים למכללה מקדמת בריאות תשע"ט

תעודת מכללה מקדמת בירואת למכללת דוד ילין לשנת תשע"ט

תעודת מכללה מקדמת בריאות תשע"ח

תעודת מכללה מקדמת בירואת למכללת דוד ילין לשנת תשע"ח

ד"ר רונית אחדות הכהן וגבק עירית חוף-נהור במעמד קבלת התעודה

ד"ר רונית אחדות הכהן וגב' עירית חוף-נהור, רכזת הפורום מכללה מקדמת בריאות ממכון מופ"ת, במעמד קבלת התעודה.