הינך נמצא כאן

חדשות ועדכונים

הינך נמצא כאן

מידע חשוב! בחינות סמסטר א' תשפ"ב | الموضوع: امتحانات الفصل الأوّل للسنة الدراسيّة 2021-2022 - לאור התפשטות נגיף הקורונה (זן אומיקרון) | على ضوء تفشّي وباء الكورونا (متحوّر أوميكرون)
29.12.21 | 12:15

בעוד שבועיים וחצי (13.1.2022) מסתיים סמסטר א' תשפ"ב וביום ראשון 16.1.2022 מתחילה תקופת המבחנים.

• לאור מגמת התפשטות נגיף הקורונה, לא יהיה זה ריאלי לדבוק בתכנון המקורי לפיו הבחינות היו אמורות להתקיים בקמפוס במתוכנת שהייתה לפני הקורונה. לא מעט סטודנטים ומרצים מאומתי קורונה, אחרים חייבים בידוד ועוד אחרים נדרשים להישאר בבית כדי לשמור על ילדיהם. מגמה זו תלך ותגבר. במצב כזה, קיום הבחינות בקמפוס יביא עמו הידבקות, יסכן את הבריאות וימנע מחלק מהסטודנטים את האפשרות להשתתף בבחינות לאור המגבלות.
  • לאור זאת, הנהלת המכללה החליטה שבחינות סמסטר א' לא יתקיימו בקמפוס.
  • במקום בחינה בקמפוס, המרצים התבקשו לקיים בחינה מרחוק או לבצע הערכה בדרכים אחרות, בדומה לאופן בו פעלנו בשלושת הסמסטרים האחרונים.
  • נדגיש שלאור האמור ייתכנו שינויים בדרישות הקורסים לעומת המופיע בסילבוס. המרצים התבקשו להודיע לסטודנטים עד יום א' 9.1.2022 את דרך מתן הציון בקורס.
  • נוסיף שהלימודים במכללה ממשיכים עד סוף הסמסטר במתוכנת שנקבעה בתחילת שנת הלימודים, קרי לימודים בקמפוס ולימודים מקוונים ברוב הקורסים בימי ראשון. סטודנט שנמצא מאומת לקורונה או שוהה בבידוד מתבקש לעדכן את המרצים על מנת לאפשר לימוד היברידי. ככל שנקבל הנחיות אחרות ממל"ג או משרד החינוך, נעדכן.
  • לגבי העבודה המעשית חלים הכללים של כל מוסד חינוכי בו מתקיימת עבודה מעשית: אם הוא פתוח ללימודים, העבודה המעשית מתקיימת. סטודנטים המתקשים לקיים את חובת ההתייצבות לעבודה המעשית יכולים לפנות למדריכים הפדגוגיים.

כמו כן, לכל בעיה פרטנית ניתן לפנות לדיקנט הסטודנטים dicanat@dyellin.ac.il או לאגודה aguda@dyellin.ac.il.

בברכת בריאות טובה,

פרופ' יוסף פרוסט, נשיא

פרופ' חוה גיא, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים

ארי שליט, סגן נשיא לענייני כספים ומנהל

עדי לוי, יו"ר אגודת הסטודנטים

ينتهي الفصل الأوّل من السنة الدراسيّة 2021-2022 بعد أسبوعين ونصف (13.1.2022)، وتبدأ فترة الامتحانات يوم الأحد الموافق لتاريخ 16.1.2022.

• على ضوء انتشار ﭬيروس كورونا، لن يكون من الواقعيّ أن نلتزم بالمخطّطات الأصليّة، وبحسبها كان يُفترض أن تجري الامتحانات في الحرم الجامعيّ على الشكل الذي خطط له قبل تفشي الكورونا. ثمّة العديد من الطلبة والمحاضرين الذين أصيبوا بالكورونا، وعليهم البقاء في الحَجْر الصحّيّ، ويحتاج آخرون إلى البقاء في منازلهم للمكوث مع أطفالهم، حيث من المتوقع أن تتفاقم هذه الظاهرة تدريجيًّا، ولذا فإنّ إجراء الامتحانات في الحرم الجامعيّ سيزيد من فرص انتشار العدوى، وسيهدّد الصحّة، وسيَحُول دون مشاركة جزء من الطلبة في الامتحانات على ضوء القيود المفروضة.
  • على ضوء ذلك، قرّرت إدارة الكلّيّة عدم إجراء امتحانات الفصل الأوّل في حرم الكلّيّة.
  • عوضًا عن الامتحان في الحرم الجامعيّ، سيُطلَب إلى المحاضرين إجراء امتحان عن بُعد، أو إجراء تقييم للطلبة بطرق بديلة، على غرار ما قمنا به في الفصول الثلاثة الأخيرة.
  • نشدّد بهذا أنّه على ضوء ما ذُكِر أعلاه قد تطرأ تغييرات على متطلّبات المساقات (الكورسات). طُلِب من المحاضرين أن يبلّغوا الطلبة بتلك التغييرات وبطريقة احتساب علامة المساقات حتّى موعد أقصاه 9.1.2021.
  • نضيف ونوضح أنّ التعليم في الكلّيّة سيستمر حتّى نهاية الفصل بنفس الوتيرة التي جرى العمل حسبها منذ بداية السنة الدراسيّة، أي أنه سيكون التعليم في الحرم الجامعيّ ما عدا أيام الأحد التي سيتم فيها التعليم عن بعد. يُطلَب من كل طالب تبيّن أنّه مصاب بالكورونا أو يمكث في الحجر الصحّيّ أن يبلّغ المحاضرين بالأمر كي يكون بالإمكان تدريسه بطريقة هجينة (وجاهيّة + عبْر الشبكة الإلكترونيّة). في حال ورود تعليمات مغايرة من مجلس التعليم العالي سنقوم بإبلاغكم بشأنها مباشرة.
  • بالنسبة للتطبيقات العمليّة، تسري القواعد التي حدّدتها المؤسّسة التربويّة التي يجرى فيها التطبيق العمليّ: إذا كانت المؤسّسة مفتوحة، فسيجري التطبيق العمليّ كالمعتاد. يستطيع الطلبة الذين تواجههم صعوبة في التطبيق العملي أن يتوجّهوا للمرشدين التربويّين.

إضافة إلى ذلك، يمكنكم التوجّه إلى مكتب عمادة شؤون الطلبة بخصوص مشاكل فرديّة محدّدة على البريد الإلكترونيّ التالي:  dicanat@dyellin.ac.il أو إلى محلس الطلبة على العنوان التالي: Aguda@dyellin.ac.il .

مع التمنّيات بدوام الصحّة

الـﭘروفيسور يوسف فروست، رئيس الكلّيّة