הינך נמצא כאן

חדשות ועדכונים

הינך נמצא כאן

אגרת קורונה | رسالة كورونا | 5.10.2021 - לקראת שנה"ל תשפ"ב | عشيّة السنة الدراسيّة 2021-2022. למידע נוסף ליחצו כאן
29.9.20 | 6:00

לסטודנטים שלום רב,

אנחנו מתקרבים לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ב ביום ראשון הקרוב ומתרגשים לקבל את פניכם! כפי שהודענו לפני כחודש, הלימודים במכללה יחזרו ברובם להתנהל בקמפוס. הלמידה בתכניות לתואר ראשון ולהסבת אקדמאים תהיה במתכונת של למידה מרחוק בימי ראשון והקורסים מתוכננים בהתאם.

לאחר שלושה סמסטרים שבהם התקיימה בעיקר למידה מרחוק, החזרה ללימודים בקמפוס תאפשר להיפגש פנים אל פנים, לראות ולשמוע את המרצה באופן בלתי אמצעי, לקיים דיונים בכיתה וליצור קשרים מקצועיים וחברתיים.

כמה הנחיות לתשומת לבכם:

• המכללה תפעל לפי כללי "התו הירוק", כלומר תו ירוק תקף (מתחסן או מחלים) או בדיקה שלילית (בדיקה מהירה של 24 שעות או בדיקת PCR 72 שעות). הנחיות מדויקות ומענה לשאלות ניתן למצוא באתר משרד הבריאות - לחצו כאן למעבר לאתר משרד הבריאות. את התו הירוק החדש ניתן להוריד  באתר רמזור - לחצו כאן למעבר לאתר רמזור או באפליקציית "רמזור". תשומת לבכם שיש להוריד תו ירוק חדש, בתוקף מ-3.10.2021.
  • המאבטחים בכניסה למכללה יבדקו את המגיעים. נשמח לשיתוף פעולה שלכם בכך שתקדימו את בואכם ותכינו את התו הירוק/הבדיקה השלילית ותעודה מזהה מראש.
  • חובת נוכחות בשיעורים – בשנת תשפ"ב יחולו כללי הנוכחות הרגילים הנהוגים במכללה, ראו בתקנון הסטודנטים - לחצו כאן למעבר לתקנון הסטודנטים באתר המכללה. בו בזמן, מאחר וסטודנטים עלולים להיעדר מסיבות בריאותיות (מאומתי קורונה, חייבי בידוד, השתייכות לקבוצת סיכון), המכללה תאפשר השלמת החומר הנלמד בדרכים אחרות בתיאום ישיר בין הסטודנט לבין המרצה בקורס, כל מקרה לגופו (לדוגמא - הקלטת הרצאות והפקדה באתר ה-moodle, שידור הרצאות בזמן אמת, השלמת חומרי לימוד דרך מערכת ה- moodle, תקשורת ווטסאפ ומיילים, מפגשים אישיים וכד').
  • עבודה מעשית - סטודנטים בעבודה מעשית כפופים לכללים החלים על מוסדות החינוך.
  • הכללים הרגילים בדבר חובת עטית מסיכה, שמירת מרחק וכדומה ימשיכו לחול על פי הנחיות משרד הבריאות.

המכללה פועלת לפי הנחיות משרדי הבריאות והחינוך וככל שיחולו שינויים נעדכן.

בהזדמנות זו אני קורא שוב לכל אחד שיכול להתחסן כנגד הקורונה לעשות זאת. החיסון נמצא בטוח והוא מפחית באופן ניכר מאוד את הסיכון לחלות באופן קשה.

שנת לימודים מוצלחת ופורייה ולהתראות בקרוב,

פרופ' יוסף פרוסט

נשיא המכללה

تحيّة طيّبة للطلبة والطالبات،

ها نحن نقترب من افتتاح السنة الدراسيّة 2021-2022 في يوم الأحد القريب، وسيكون من دواعي سرورنا أن نكون في استقبالكم! وكما أعلمناكم قبل شهر، ستعود الدراسة في غالبيّتها إلى الحرم الجامعيّ. الدراسة في برامج اللقب الجامعيّ الأوّل وتغيير المهنة للأكاديميّين ستكون بصيغة الدراسة عن بُعْد في أيّام الأحد، وجرى التخطيط للمساقات (الكورسات) بحسب هذا الأمر.

بعد ثلاثة فصول جرت فيها الدراسة في الأساس عن بعد، ستمَكِّن العودة للدراسة في الكلّيّة من الالتقاء وجهًا لوجه، ورؤية الـمُحاضر والاستماع إليه على نحوٍ مباشر، وإجراء النقاشات في الصفّ، وبناء علاقات مهنيّة واجتماعيّة.

في ما يلي نلفت انتباهكم إلى بعض الأمور:

• ستعمل الكلّيّة بحسب أنظمة "الشارة الخضراء"، أيْ شارة خضراء سارية المفعول (للحاصلين على التطعيم أو المتعافين)، أو فحص سلبيّ (فحص سريع لـِ 24 ساعة أو فحص PCR لـِ 72 ساعة) يمكن العثور على تعليمات دقيقة، وإجابة على الأسئلة على موقع وزارة الصحّة. يمكن تحميل الشارة الخضراء من موقع رمزور  . نلفت انتباهكم إلى ضرورة تحميل شارة خضراء جديدة سارية المفعول من 3.10.2021.
  • سيقوم الحرّاس في مدخل الكلّيّة بفحص القادمين. نرجو أن تتعاونوا معهم من خلال تحضير الشارة الخضراء /مستند الفحص السلبيّ وبطاقة ثبوتيّة سلفًا.
  • واجب حضور الدروس –في السنة الدراسيّة 2021-2022، ستسري أنظمة الحضور الاعتياديّة المعمول بها في الكلّيّة، راجِعوا النظام الداخليّ للطلبة في الكلّيّة. في الوقت ذاته وبما أنّ الطلبة قد يتغيّبون لأسباب صحّيّة (مصابون بالكورونا؛ ملزمون بالحَجْر الصحّيّ؛ ينتمون إلى مجموعة تقع في دائرة الخطر)، ستمكّن الكلّيّة الطلبة من استكمال موادّ التعليم بسُبُل أخرى بالتنسيق المباشر بين الطالب والـمُحاضر في المساق، بحسب حيثيّات كلّ حالة على انفراد (على سبيل المثال- تسجيل صوتيّ للمحاضرات وإيداع على موقع Moodle، وبثّ محاضرات حيّة ومباشرة، واستكمال موادّ التعليم من خلال نظام Moodle، اتّصال واتسأﭖ، وبواسطة البريد الإلكترونيّ، ولقاءات شخصيّة، وما شابه).
  • التطبيق العمليّ-يخضع الطلبة في التطبيق العمليّ إلى القواعد التي تسري على المؤسّسات التعليميّة.
  • سيتواصل سَرَيان الأنظمة العاديّة المتعلّقة بواجب وضع الكِمامة، والتباعد الاجتماعيّ وما شابه، وذلك وَفْق تعليمات وزارة الصحّة.

تعمل الكلّيّة بموجب تعليمات وزارة الصحّة ووزارة التربية والتعليم، وسنوافيكم بالمستجدّات عند ورودها.

أنتهز هذه الفرصة لأناشد كلّ من يستطيع تلقّي التطعيم أن يقوم بذلك. لقد تبيّن أنّ التطعيم آمن، ويقلّل على نحوٍ كبير من خطر الإصابة القاسية بالمرض.

أتمنّى للجميع سنة دراسيّة ناجحة ومثمرة، ونراكم قريبًا...

الـﭘروفيسور يوسف فروسط

رئيس الكلّيّة.