הצגת סיום של תלמידי שנה ד'

באנר ולדורף
הצגת סיום של תלמידי שנה ד'

המסע המופלא אל ארץ עוץ

הצגת הסיום של שנה תלמידי שנה ד' במסלול לחינוך יסודי בגישת וולדורף במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין.

השנה יצאה הכיתה ל"מסע המופלא אל ארץ עוץ" על פי ספרו של ליימן פראנק באום "הקוסם המופלא מעוץ".

כמדי שנה ההצגה הינה הזדמנות לראות פירות של ארבע שנות הכשרה במגוון תחומים.

זהו פרויקט סיום משותף של הכיתה אשר חברותיה, ביימו, עיצבו את התלבושות, התפאורה, המוסיקה וכמובן גם משחקות.

הצגה התקיימה ביום חמישי 17.1.19.

המסע המופלא אל ארץ עוץ - מופע סיום תלמידי שנה ד'

שירת הים

תלמידי שנה ד' של המסלול סיימו 4 שנות מסע בהצגה נפלאה – "שירת הים" (אגדה אירית עתיקה) אותה עיבדו, ביימו , הלחינו ושיחקו. התפאורה, תלבושות, קטעי האוריתמיה היפים נעשו גם הם על ידי הסטודנטים והציגו לצופים את שלל היכולות והכישורים שרכשו ושיכללו במהלך הלימודים.

סיפור העלילה מספר על הסלקים - יצורים מיתולוגיים המופיעים בסיפורים בעיקר מאזור אירלנד וסקוטלנד. הסלקים חיים בים ככלבי ים, אך כאשר הם עולים על היבשה, ביכולתם לפשוט את צורתם המקורית וללבוש צורת אדם. לפי המסורת, אם גבר מצליח לגנוב את עור הכלב-ים של סלקית, עליה להינשא לו ולהישאר עמו. בזמן זה הסלקיות ידועות כנשים טובות ונאמנות, גם אם הן מרבות להביט בכמיהה אל עבר הים. אולם כאשר נכפה עליהן להינשא לבן-אנוש, אם משיבים לסלקית את עורה, או שהיא מצליחה להניח עליו את ידיה, מיד תנטוש את ביתה האנושי לטובת הים ולא תשוב, אלא כדי לבקר בסתר את ילדיה, אם יש לה כאלה. ההצגה מספרת את סיפורה ומסעה בעולם של סירשה אחרונת הסלקים.

"תבונת הרגשות חזרה לפעול שוב בעולם, ישויות קסומות ונסתרות שוחררו לפעול שוב את דרכם. תקשיבו לעולם היטב, תקשיבו עם הלב, מתוך האבנים, העצים, הכוכבים והרוח נשמעים צלילים מופלאים. ואם תאפשרו, אתכם הם ידריכו למקומות חדשים".

שירת הים - מופע סיום מסלול וולדורף, מכללת דוד ילין

שומר היער

כמידי שנה, שנה ד' במסלול ולדורף מעלים הצגה המסכמת את שנות הכשרתם במסלול.

השנה העלתה הכיתה את ההצגה "שומר היער" בהשראת ספרו של דר' סוס.

המחזה נכתב על ידי הסטודנטים אשר משחקים, מנגנים, עיצבו את התלבושות והתפאורה וכתבו את המוסיקה.

ההצגה השנה, התייחסה למשבר הסביבתי והיא מספרת את סיפורם של ארבעה אחים אשר משאת נפשם הינה לשמח את סבתם החולה, בעולם בו האוויר מזוהם, הגשם חומצי והצחוק לא נשמע ברחובות.  יש שיאמרו כי זו משימה בלתי אפשרית.. אך למזלם! הילדים לא לבד- יצור קוסמי, שגילו כגיל הזמן וקולו נשמע למרחקים נמצא תמיד בקרבת מקום.

צפייה מהנה!

שומר היער