.M.Ed תואר שני ב"הוראה ולמידה"

הנהלת התכנית

לייעוץ ורישום ללימודים:
שעות קבלה:

א' ב' וד': 08:30-12:30 ג': 08:30-14:00

חייגו 02-6558111

מתעניינים בתוכנית?

מלאו פרטים ונחזור אליכם

חייגו 3034*

כל מי שהחינוך בוער בעצמותיו, שלא מפסיק לחקור ולהתפתח ולחפש אחד הדרך הטובה ביותר להעביר את המסר, התכנית הזו נתפרה במיוחד עבורכם. באמצעותה תוכלו להביט באופן חדש ורענן על תפקודכם ותפקידכם החינוכי, להתמודד עם הצורך להישאר מעודכנים וכיצד עושים זאת על בסיס יומי.

נירית אילוז, סטודנטית לתואר שניתואר שני M.Ed בהוראה ולמידה מספרת...

תכנית הלימודים

רשימת הקורסים - הוראה ולמידה תשפ"ג

בלימודי התואר השני מושם דגש רב על רמת לימודים גבוהה ומאתגרת לצד יחס אישי לכל תלמיד ותלמידה. הלימודים משלבים בין התיאוריות העדכניות ביותר בתחום המחקר החינוכי לבין השדה המוכר לכם מעבודתכם היומיומית. כל המרצים בתכנית הם חוקרים ובעלי ניסיון מקצועי המיושם בכיתות.

הלימודים לתואר שני הם ברמה גבוהה ופותחים פתח לחשיבה מחודשת על הוראה ולמידה, על יכולותיכם כיוצרי תוכן לימודי, כמעבירי מסר לימודי וחינוכי להגיע לתלמידים בכל גיל בכל מקום.

עם החשיפה למטלות השונות לאורך התואר, תגלו שהשתדלנו ליצור קשר ישיר בין תיאוריות חינוכיות חדשניות לבין הניסיון שאתם מביאים מעבודתכם בשטח. בנוסף, הניסיון שנרכש בהוראה מאפשר פיתוח של יכולת רפלקטיבית על עבודתכם בשדה החינוך.

נוסף על המטלות השונות ישנן עבודות הגמר אותן אנו בטוחים שתמצאו מועילות ומקדמות. העבודות יבוצעו תוך הקפדה על רמה מחקרית גבוהה, עם הנחייה צמודה, בתחומים אותם תמצאו כמעניינים וכרלוונטיים להתפתחותכם המקצועית.

אנו מאמינים כי התלהבותכם במהלך תקופת הלימודים, יחד עם יכולותיכם המקצועיות יסייעו להשמעת קול אחר, חדשני ופורץ דרך במערכת החינוך.

הקורסים בתכנית מחולקים לשלושה אשכולות:

1. קורסים בשיטות מתקדמות להוראה ולמידה – קורסים העוסקים בשיטות הוראה והערכה ובאוכלוסיית הכתה.
  2. קורסים במחקר ורפלקציה.
  3. קורסי העשרה בתחומי ההיסטוריה והפילוסופיה של החינוך.

ליאת בילינסון, בוגרת התכנית בטקס חלוקת תארים ותעודות

ליאת בילינסון, בוגרת תואר שני בחינוך -הוראה ולמידה

"זכות גדולה נפלה בידי לעסוק במקצוע הייחודי, הנקרא: חינוך.

מיום ליום, משנה לשנה אני מוצאת בעבודתי אתגר ומשמעות.

עבודתי במערכת החינוך בכלל ובבית ספר בפרט מאפשרת לי להתפתח ולהתקדם אישית ומקצועית מחד, ומאידך, מאפשרת לי לקדם את תלמידיי בדרך חדשנית, המזמנת זירות למידה עדכניות והופכת את תלמידיי לתלמידים עצמאיים, חושבים, שואלים,  החוקרים את למידתם.

כבוד גדול הוא לי לסיים את התואר השני בתכנית ללמידה והוראה: למדתי עם מיטב המרצים ואני יוצאת להמשך עבודתי חמושה בהשכלה ובכלים חדשניים, שבטוחה אני שיסייעו לי להיות אשת חינוך טובה יותר".

ליאת נבחרה להיות אחת מ-50 המורים המובילים במדינה, במסגרת הפרויקט: "המורה של המדינה" במלאת 70 למדינת ישראל.

תנאי קבלה

• ציון סופי ומשוקלל של 80 לפחות בלימודי התואר הראשון
  • תעודת הוראה
  • ניסיון של שלוש שנים לפחות בעבודת שדה
  • למסיימי תכנית מצטיינים, המשך ישיר לתואר שני לאחר סיום ההתמחות.
  • ראיון אישי

* מספר המקומות בתכנית מוגבל. יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר.

היקף הלימודים

הלימודים מתקיימים במשך שנתיים אקדמיות, יום בשבוע.

התכנית מאושרת על ידי המל"ג.

עידוד לימודים לתואר שני למורים בפועל

במסגרת הסכם הקידום של עובדי הוראה ב"אופק חדש", יוכרו 120 ש"ב (4 ש"ש) מלימודי התואר השני כחלק מ-180 ש"ב הנדרשות לצורך קידום בדרגה.

מאירועי התכנית לתואר שני בהוראה ולמידה

המאבק על הפרט: ילדים\ות ונוער בסיכון

בתאריך 23.01.18 התקיים יום עיון במסגרת לימודי התואר השני להוראה ולמידה.

במהלך סימסטר א' נפגשו נציגות של סטודנטים שנה ב', פרופ' ירון שור ראש התכנית ודר' לילי זמיר, על מנת לתכנן את יום העיון שיהווה סיום לסמיסטר א'

מתוך דברי הפתיחה של פרופ' שור "הרעיון להקדיש את יום העיון של התכנית לתואר שני בהוראה ולמידה לנוער בסיכון, עם דגש על הסיכוי שניתן לתת לו, נבע מרעיונות של הסטודנטים.

התפישה הבסיסית המיוצגת ביום העיון ובכותרתו היא שכל ילד זקוק למבוגר שיאבק עבורו בין אם הוא מוגדר בקטגוריה של נוער בסיכון ובין אם לאו".

מתוך אמון ביכולת לייצור שינוי נבחרה כותרת  "המאבק על הפרט- ילדים/ת ונוער בסיכוי"

"כולנו רקמה אנושית אחת חיה" - על הקשבה והתבוננות בדרך להיות שווים

ביום ג' 15.1.19ת ט' בשבט תשע"ט, התקיים יום עיון במסגרת לימודי התואר השני בהוראה ולמידה, בהובלת תלמידי שנה ב' לתואר.

יום העיון מהווה יום מיוחד,  יום שיא של התוכנית. יום זה המשקף את רוח התוכנית המאמינה בשותפות ושיח משמעותי עם הסטודנטים, שהיו שותפים מרכזיים בארגון היום.

יום זה מהווה פלטפורמה לנושאים וערכים המעסיקים את הסטודנטים הלומדים בתוכנית ומאפשר להעמיק בם.

במפגשים עלה הרצון לקשר יום זה לנושא השנתי לשנת תשע"ט - "אחדות וייחודיות"

"שומרים על אחדות; שומרים על ייחודיות"

דגש המאפשר להשמיע את קולן של קבוצות לומדים ייחודיות ומגוונות ולפתח כלפיהן מעורבות ומחויבות הדדית.

נושא זה הוא הזדמנות להתייחס לשוויון מכליל ומצמיח ללומדים ולאנשי חינוך. מתוך מחשבה זו נבחרה הכותרת "כולנו רקמה אנושית אחת חיה".

סיור לימודי בויצו - תיכון מקצועי בבית הכרם

ביון ג' 21.5.19, ט"ז באייר תשע"ט, תלמידי תואר שני בהוראה ולמידה, שנה בק יצאו לסיור לימודי בויצו - תיכון מקצועי בשכונת בית הכרם.

לפניכם סדר היום של הביקור, תיאור הביקור ורשמים מהביקור.

צור קשר - יעוץ והרשמה

צור קשר עם יועץ