mitlabtim

לקבלת מידע אנא פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם.
שם פרטי:
שם משפחה:
נייד:
דואר אלקטרוני:

מסלול

back

החוג למתמטיקה - פיזיקה - מן התקשורת

"המבחן שמטריד את כולם- מחר: בחינת הבגרות במתמטיקה, התלמידים חוששים", אתר מעריב.

21.05.2014

ד"ר הגר גל, ראש החוג למתמטיקה–פיסיקה במכללה

לקריאת הכתבה לחצו כאן.

"ירושלים של מעלה: מצפה כוכבים במכללת דוד ילין" עיתון עת- הכרם.

כתבה שהתפרסמה ב"עת-הכרם" ידיעון בית הכרם ויפה נוף על מצפה הכוכבים במכללה. את הכתבה הכין ד"ר ירון להבי, מרצה לפיזיקה ומרכז גן המדע במכללה.

לצפייה בכתבה בגודל מלא

kochavim

מעיין קוטלר נציגתנו באנגלייה

20.10.2013

כתבה שהתפרסמה בעיתון של Hazelwood Integrated College על מעיין קוטלר, סטודנטית שלומדת במסלול העל יסודי עם התמחות במתמטיקה.

בכתבה מסופר על שבוע העבודה המעשית שעשתה באביב ב- Hazelwood primary school  באנגלייה.

לצפייה בכתבה בגודל מלא לחצו כאן

20-10-2013

"תורת המספרים הקטנים", עיתון הארץ.

22.05.2013

ד"ר הגר גל, ראש החוג למתמטיקה–פיסיקה במכללה

לצפייה בכתבה בגודל מלא לחצו כאן

hagar-gal-haaretz2013-2

~~~~~~~~~

"הוראת המתמטיקה", רשת ב'.

22.05.2013

ד"ר הגר גל, ראש החוג למתמטיקה – פיזיקה במכללה

להאזנה הקליקו כאן

"עולם הידע וההכשרה של העוסקים בהוראת המתמטיקה בחינוך העל -י סודי " 2012

מסמך מסכם של הוועדה שדנה בנושא "מה צריכים לדעת העוסקים בהוראת המתמטיקה?"

מטעם האקדמיה הלאומית למדעים.

לצפייה במסמך לחצו כאן

"נבחרת ישראל במתמטיקה: איפה הבנות?", אתר Ynet

9.04.2012

6,000 מצטיינים השתתפו במבחנים, 30 עברו את השלבים המוקדמים - כולם בנים. במשרד החינוך אמרו כי לקראת השנה הבאה הם נחושים לתקן את העיוות ולממש את הפוטנציאל של הבנות גם בנבחרות האולימפיות למדע.

נשיא מכללת אורנים לחינוך, פרופ' יאיר קארו, טוען כי בנות מעדיפות מלכתחילה שלא להתעמת ולהתבלט בענפים שנחשבים מבחינה תרבותית לתחומים "מובהקים" של בנים."תחום המדע מלא בנשים שהוכיחו כישורי מחקר יוצאי דופן ולכן אין כאן עניין שבנות פחות טובות מבנים, אלא שהן מרגישות פחות נוח להתבלט בתחומים אלו ולעתים מעדיפות להתבלט בתחומים אחרים 'נשיים' יותר", אמר הפרופ' למתמטיקה.

ד"ר הגר גל, ראש תחום המתמטיקה במכללה האקדמית לחינוך "דוד ילין", הוסיפה כי האפליה מתחילה בתת-מודע כבר בכיתות הנמוכות - אז משדרות המורות לבנים שהן מצפות מהם להצלחה, ואילו לבנות הן מעבירות מסרים אחרים. "בישראל קיים מסר חברתי ותרבותי חזק מאוד, שלפיו המתמטיקה והפיזיקה שייכים לבנים ולא לבנות", אמרה ד"ר גל, "לכן תלמידות רבות מלכתחילה בוחרות תחומי מדע אחרים 'שכאילו' מתאימים להן יותר".

~~~~~~~~~

"המורה לשר החינוך: ההוראה גרועה", "ידיעות ירושלים"

18.11.2011

ד"ר הגר גל, ראש החוג למתמטיקה – פיזיקה במכללה לחינוך יוצאת לקרב מאסף על עתיד המקצוע.

"50 אחוז ממורי ההיי-טק פרשו ממערכת החינוך", אתר Ynet

9.11.2011

מבין 300 היי-טקיסטים ואקדמאים שעברו הסבה להוראת מתמטיקה בשלוש השנים האחרונות, רק 150 עדיין מלמדים - ובמשרד החינוך החליטו להפסיק את הפרוייקט שבו כל כך התגאו בעבר.

"בחינוך אין פתרונות אינסטנט", אמרה ד"ר הגר גל. לדבריה, "ברגע שזורקים את המורים למים הקרים שבכיתות מבלי להקנות להם את הכלים הבסיסיים של ההוראה, הם יתקשו להתמודד עם הלחץ ובסופו של דבר ייפלטו מהמערכת".

ד"ר גל הוסיפה כי "הכשרה אמיתית של מורה למתמטיקה דורשת לפחות שנתיים של פרקטיקה מעשית וליווי צמוד של מדריכים בכיתות, שכן לא מספיק להיות גאון במתמטיקה אלא צריך גם לדעת איך לאתגר ולעבוד עם התלמידים. אם רוצים לעשות שינוי אמיתי בהוראה, אין ברירה אלא להעלות את שכר המורים באופן משמעותי ולא בצורה קוסמטית, כך שיותר מורים יגיעו להוראה כמקצוע ראשון ועיקרי ולא כפתרונות זמניים".

~~~~~~~~~

"חשבון של שברים" אין מורים ואין מוטיבציה בלימודי המתמטיקה בתיכונים, עיתון "כלכליסט"

8.11.2011

ביום שלישי בתאריך 8.11.2011 דנה ועדת החינוך במכתב ששלחו 15 פרופסורים למתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב לשר החינוך ובו הם טוענים כי אין מספיק מורים טובים למדעים. בינתיים משרד החינוך מעניק תמריצים לסטודנטים מצטיינים אבל הבעיה רחוקה מפתרון.

"כבוד שר החינוך, אנו מצויים לאחר שעת האפס", הזהירה גל, "בהיעדר נקיטת הצעדים המתאימים כבר היום, מדינת ישראל תשלם מחיר כבד, אולי כבד מנשוא, כבר בשנים הקרובות. זה הזמן לעצור את ההידרדרות".

הכתבה פורסמה בעיתון כלכליסט המודפס וכן באתר האינטרנט של כלכליסט.

"טובעים במספרים: כך נגמרו לנו המורים למדעים", אתר Ynet

30.9.2011

המשכורות בהיי-טק שגבוהות פי חמישה, הדרישות המוגזמות שמבריחות סטודנטים להוראה, העלייה הרוסית שמכרה לנו אשליה: כבר לפני עשור הסתמן המחסור החמור במורים למדעים, אבל רק עכשיו, כששליש מהמורים למתמטיקה על סף פרישה, מישהו מתחיל לחשב את הנזק. "ייקח לנו שנים לתקן את זה".

"לצערי עברנו מזמן את הקו האדום, וכשמנהלים לוקחים מורים לספרות ומשבצים אותם כמורים למתמטיקה, אז המשמעות היא שאנחנו ממש על סף התהום", אומרת ד"ר הגר גל, ראש המחלקה ללימודי מתמטיקה במכללה האקדמית לחינוך "דוד ילין" בירושלים. "בעבר היו לנו בכל מחזור כ-30 סטודנטים למתמטיקה, והשנה נרשמו ללימודים בקושי עשרה סטודנטים. לצערי מעמד המורים בישראל הוא נמוך מאוד, והצעירים המוכשרים מעדיפים שגשוג כלכלי ויוקרה חברתית. רק בודדים, אלה שיש להם ערכים עמוקים של תרומה לקהילה, מגיעים בסופו של דבר להוראה".

מעבר לדף הבית של החוג למתמטיקה - פיזיקה

מעבר לרשימת חוגים ומסלולים - לימודי תואר ראשון בחינוך