לקבלת מידע אנא פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם.
שם פרטי:
שם משפחה:
נייד:
דואר אלקטרוני:

מסלול

back

ערבית

מטרות הלימודים
הלימודים בחוג לערבית נועדו בראש ובראשונה להכשיר מורים לערבית בכל הרמות בבית הספר הערבי. כמו כן החוג פתוח לתלמידים יודעי ערבית ספרותית המעוניינים להתמחות בשפה וספרות ערבית.
מטרת החוג היא להרחיב ולהעמיק את ידיעות הסטודנט בלשון, ספרות ותרבות ערבית על רבדיה השונים: בלשון הקלאסית והמודרנית; בדקדוק ובתחביר; בפרוזה ובשירה; בקולנוע, היסטוריה, ומחשבה ערבית. הקורסים ישקפו את הרב-תרבותיות בעולם הערבי ועל כן ילמדו סוגיות מכלל ארצות ערב המשקפות את יצירותיהם של גברים ושל נשים בני דתות שונות, מעמדות שונים, והשקפות עולם מגוונות. בנוסף, מטרת הלימודים היא לפתח את יכולותיו של הסטודנט בכתיבת השפה הספרותית וקריאתה, וכן להקנות יכולת עצמאית בניתוח ובביקורת טקסטים.

בשנת הלימודים תשע"ג פותח החוג לערבית את שעריו לסטודנטים דוברי עברית המעוניינים להכשיר עצמם להוראת ערבית בבתי הספר.

בשנה הראשונה ילמדו הסטודנטים דוברי עברית 6 - 8 ש"ש.
בשנים ב' ו ג' ימשיכו הסטודנטים דוברי השפה עברית את לימודיהם יחד עם הסטודנטים דוברי השפה ערבית בחוג.
פתיחת החוג מותנית במספר הנרשמים.

שם ראש החוג:

ד"ר מוחמד אבו-סמרה