לקבלת מידע אנא פנו אלינו ונחזור אליכם בהקדם.
שם פרטי:
שם משפחה:
נייד:
דואר אלקטרוני:

מסלול

limudai_hemsech_courses

תכנית התאמה להוראה למטפלים במקצועות הבריאות

בבתי הספר קיימת מזה שנים מערכת תמיכה של מקצועות הבריאות (פרה-רפואיים) בילדים הזקוקים לכך. המטפלים במקצועות הבריאות הם חלק אינטגראלי בהכנת תכניות חינוכיות-טיפוליות וביישומן, הן ברמת הילד והן ברמת הכיתה. בתכנית זו המטפלים מתחום הפרה רפואי מרחיבים את הידע שלהם בתחומי החינוך וההוראה מתוך שאיפה לטייב את השירות הניתן לילדים המטופלים בתוך מסגרות החינוך.

מרכזת: רוקסנה ניימן בעלת תואר שני בחינוך, יועצת חינוכית, מאבחנת כישורי למידה, מרצה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בנושא לקויות למידה, מאמנת לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב וריכוז.
roxanan@dyellin.ac.il

סגל המרצים: מרצים ומנחים מסגל ההוראה במכללה המתמחים במחשבת החינוך, בתכנון סביבה לימודית, בהתמודדות עם בעיות התנהגות, בשיתוף פעולה ותקשורת בבית הספר ומחוצה לו ובעבודה עם הורים.

קהל היעד: מטפלים במקצועות הבריאות במוסדות חינוך.

מטרות הלימודים:
• הכשרת מטפלים במקצועות הבריאות: מרפאים בעיסוק, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת ומטפלים ביצירה והבעה למערכת החינוך על-פי התכנית שנבנתה במשותף עם הפיקוח על החינוך המיוחד במשרד החינוך;
• הקניית ידע בתחומי החינוך וההוראה כדי ליצור שפה משותפת בינם לבין צוות ההוראה במסגרות החינוך;
• הרחבת הידע של הלומדים בנושאים הקשורים לבית הספר: ליקויי למידה; תכנון סביבה לימודית; עבודה עם הורים; שילוב מקצועות פרה-רפואיים במערכת; תכנית הוראה ושיטות הוראה.

תוכני הלימודים:
• תכנית הוראה ושיטות הוראה;
• תכנית לימודים אישית;
• חוק החינוך המיוחד;
• תכנון סביבה לימודית; מחשבת החינוך;
• התמודדות עם בעיות התנהגות;
• שיתוף פעולה ותקשורת בביה"ס ומחוצה לו;
• עבודה עם הורים;
• אתיקה מקצועית.

היקף הלימודים: 5 ש"ש (150 שעות).

משך הלימודים: שנה אקדמית אחת.

המועד: ימי רביעי בין השעות 19:15-14:15

תנאי קבלה: ניסיון של שנה לפחות במערכת החינוך; אישור של המפקח על החינוך המיוחד; רישיון עבודה ממשרד הבריאות.

אישור סיום: לעומדים בדרישות הקורס יוענק אישור סיום מטעם המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין.