קמפוס נקי מעישון

Tags: GeneralNews

smokefree

מחקרים רפואיים מוכיחים כי עישון אקטיבי ופסיבי (חשיפה לסביבת מעשנים) מזיק לבריאות ונחשב התנהגות מסכנת חיים. רוב האוכלוסייה (כ-80%) אינה מעשנת והיא זכאית להגנה בפני נזקי העישון הפסיבי.

מכללת דוד ילין הוכרזה ב- 2013 "קמפוס נקי מעישון"

דוד ילין - קמפוס נקי מעישון
העישון ברחבי המכללה אסור בתכלית האיסור למעט באיזורים המיועדים לכך והמוכרזים "פינות עישון":
1. פינת העישון שבשיפולי הגן בין בניין ב' לג'.
2. פינת העישון ברחבת הכניסה לאודיטוריום המכללה בסמוך לכניסה לבניין א'.
3. פינת העישון בבניין ד', במרפסת קומה 6.
סטודנט שיימצא מעשן מחוץ לאיזורים המותרים: יקבל מכתב אזהרה ובו התראה לפני ענישה ע"י ועדת המשמעת לעינייני עישון.
סטודנט שיימצא מעשן מחוץ לאיזורים המותרים פעם שניה: ייקנס בסך 300 ש"ח. תשלום הקנס תוך 30 יום מיום העבירה דרך הגזברות. אי תשלום הקנס במועד תגרור חסימת פורטל הסטודנט.

كلية دافيد يلين- حرم خال من التدخين

تشير الدراسات الى أن التدخين الفعال وكذلك السلبي (التعرض لبيئة المدخن) يضر بالصحة، ويعتبر هذا السلوك من السلوكيات التي قد تعرض حياة الفرد للخطر. أكثر من 80% هم من غير المدخنين، ولذا فمن حقهم أن نوفر لهم الحماية من مخاطر التدخين السلبي.

أعلنت كلية دافيد يلين في العام 2013 حرم خال من التدخين

التدخين في ساحات الكلية ممنوعاُ منعاً باتاً، ما عدا في الأماكن المخصصة لذلك والمعروفة بزوايا التدخين، وهي الآتية:

1.      زاوية التدخين الواقعة بين المبنى "ب" والمبنى "ج".

2.      زاوية التدخين عند مدخل المبنى "أ" قرب القاعة الكبيرة "الأوديتوريوم"

3.      زاوية التدخين في المبنى "د" في الشرفات الخارجية في الطابق الخامس والسادس.

الطلبة الذين لن يلتزموا بالتدخين في الزوايا المحددة لذلك سيحصلون على رسالة تحذيرية أولى قبل أخذ اجراء عقابي تجاههم من قبل لجنة السلوك المسؤولة عن التدخين.

الطلبة الذين لن يلتزموا بالتدخين في الزوايا المحددة لذلك في المرة الثانية سيضطرون الى دفع مخالفة بقيمة 300 شيكل تدفع خلال 30 يوم من تاريخ اصدار المخالفة بواسطة قسم المحاسبة. سيؤدي عدم دفع المخالفة بالوقت المحدد لذلك الى اغلاق ملف الطالب (البورتال) لحين الدفع.

non-smoking-campus1

קמפוס נקי מעישון: דיווח לאחר חודש פעילות ולקראת תום סמסטר א'

במהלך משותף שכלל דיאלוג בין מרצים, סטודנטים ועובדי מנהל, חתמה מכללת דוד ילין על אמנה להפיכת המוסד לקמפוס נקי מעישון.  בכך היא מצטרפת לאלפי קמפוסים ברחבי העולם שמקיימים מדיניות שכזאת.

בתום החודש הראשון לפעילות אנו מברכים את כל המעשנים שקבלו על עצמם את השינוי ההתנהגותי הנדרש ועברו לעשן בפינת העישון החדשה. בכך הנכם מפגינים יכולת התחשבות ראויה לציון בחבריכם הלא מעשנים! אנו שמחים לדווח על הפסקת עישון מוחלטת ברחבת הדשא של בניין א' ובפתחי הבניינים השונים.

מעשנים יקרים, הנכם מתבקשים לעשן רק באיזורים המיועדים לכך - שולחנות הפיקניק המסומנים כאיזורי עישון ופינת העישון עצמה. אנא התרחקו מפינת החי - העשן מסב נזק לבעלי החיים ולילדים הרבים המבקרים בפינה.

כמובן שאנו שמחים בשמחת הלא מעשנים, ציבור עצום ושקט, המדווח כי "תענוג לעבור כעת במכללה ולא לסבול מריח הסיגריות ומנזקי עישון פסיבי". הנכם מוזמנים לשתף את הציבור בעמדותיכם ובתחושתכם.

אנו מודים ל"נאמני קמפוס נקי מעישון" העוסקים בפעילות הסברה בקרב ציבור המעשנים. הם עושים את עבודתם כנציגי המוסד והגופים שחברו יחדיו לפעול למען קידום הבריאות בקמפוס. נא התיחסו אליהם בנימוס. בהזדמנות זאת אנו מבקשים לגייס סטודנטים נוספים שיעבדו כ"נאמני קמפוס נקי מעישון", לעבודה בשכר סטודנט. המעונינים יפנו נא לד"ר מרלה פרנקל marlalfrankel@gmail.com

בשנה"ל תשע"ג בחרנו להתמקד בפעילויות הסברה. החל משנה"ל הבאה, תשע"ד, יעוגנו צעדי אכיפה בתקנון המכללה ועל כך תבוא הודעה לקראת סוף שנת תשע"ג.

מאחלים המשך שנת לימודים בריאה ופורייה,

חברי ועדת ההיגוי של קמפוס נקי מעישון: פרופ' יהודה בר שלום, ד"ר מיכל יובל, ד"ר מרלה פרנקל, מר אלירן שבו, מר ארי שליט

לקריאת מכתב מהנהלת המכללה ולמידע נוסף בנוגע לקמפוס נקי מעישון לחצו כאן

"אני רק רוצה מקום לנשום !"‬‫ יוזמה להגדרת אזורי עישון בשטחים הפתוחים‬‫ של המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין‬ / עבודה סמינריות של נעמה אופק, תש"ע. לקריאה לחצו כאן