2008

בשנת 2008 יצאה משלחת של סטודנטים מהחוג להשכלת מבוגרים ומהמכון ללימודי נשים ומגדר במכללה לסמינר דו לאומי בין דתי בקרקוב ביוזמתה ובארגונה של ד"ר לילי זמיר. נושא הסמינר – "נשים יהודיות בקרקוב 1918-1950".

הסמינר ששיאו מפגשים וסדנאות משותפות, הוא חלק מתכנית מחקר ומפגש חילופי סטודנטים בין החוג ליהדות באוניברסיטה היגלונית בקרקוב, פולין לבין תלמידי המכון ללמודי נשים ומגדר במכללה. בתכנית חמישה סטודנטים מכל מוסד והם התמקדו בעבודת מחקר על מפעלן של נשים יהודיות בקרקוב בין השנים 1918-1950. הקבוצה מקרקוב תבקר בישראל כנראה בקיץ 2008.

מטרת המיזם להביא לשיתוף פעולה בין הדור הצעיר, על רקע מחקר, וכן לבנות יחסי אמון וקרבה בין שתי הקבוצות, בניסיון לגשר על דעות קדומות, חשיבה סטראוטיפית ותפישת היחסים בין פולנים ליהודים רק על רקע השואה.
בסופו של התהליך הלימודי יצא ספר ובו ריכוז העבודות של שתי הקבוצות, בעברית, פולנית ואנגלית.