2013

סמינר "גשר-חי", דיאלוג ישראלי פולני, התקיים בין החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת גדנסק בפולין למכללה שלנו, בשיתוף ארגון ספארק פרו.

הסמינר אשר התקיים בשני חלקים-בפולין ובישראל, כלל: למידה בצוותא, סדנאות דיאלוג, ביקורים במוסדות חינוך, פעילויות בטבע, טיולים וחוויה חברתית- תרבותית.

תחילתו של הסמינר בחודש יולי 2013 עם ביקור קבוצת הסטודנטיות מהמכללה בוורשה ובגדנסק שבפולין. בחפשת החנוכה, דצמבר 2013, התקיים חלקו השני של הסמינר עם הסטודנטים הפולנים מאוניברסיטת גדנסק. הסמינר התקיים בעיקר בצפון הארץ, כאשר המוקד הינו מושב נס-עמים, בו גרו כל המשתתפים ביחד. מעבר להרבה שיחות בלתי פורמליות וחיי חברה פעילים, כלל הסמינר סיורים בעכו, חיפה, כפרי הדרוזים השונים, רמת הגולן. כמו כן, האזינו המשתתפים למגוון הרצאות ובעיקר השתתפו בסדנאות ומפגשי דיאלוג. בחלקו האחרון של הסמינר ביקרו הסטודנטים בביתה של אחת המשתתפות בבקעת הירדן וזכו לאירוח רחב לב תוך למידה על האזור, צפו בים המלח וקינחו בסיור בירושלים, כאשר הם מתארחים אצל הסטודנטיות של המכללה. אין ספק שנוצר גשר חי משמעותי ביותר. בעזרת האמצעים הרבים שקיימים היום, נקווה שהגשר יישאר חי לעוד שנים רבות. כעת מעבדות הסטודנטיות את התהליך שעברו, ובקרוב תזכו להצצה בחלונות למידה זו.

הסמינר התקיים בשיתוף עם ארגון ספארק פרו ובהנחיית עדנה גרין ורותי בר-סיני.
הסטודנטיות המשתתפות בסמינר הן : אביגיל צורף, חן מזרחי, יעל בן אשר, נטליה זולוטר, ענבל אילוז, פדות דהן, שגית כזרי וקרן קייזר.

בשנת 2014 יתקיים סמינר בשותפות עם סטודנטים לחינוך מאקדמיה בוורשה, המעוניינים להגיש מועמדות יכולים לשלוח קורות חיים אל רותי בר-סיני: ruthb@dyellin.ac.il

poland-ambassador1

פגישה של בנות משלחת 2013 לפולין עם דובר השגרירות הפולנית