מרצים מציגים מחוץ למכללה

גב' אורנא בזיז
הרצתה בתכניות ובאירועים שנערכו בבית עגנון בינואר 2008 בנושא "ירושלים ביצירת שחר" ובכנס שנערך באוניברסיטת חיפה תחת הכותרת: "60 שנות ספרות ישראלית: חידושים, הישגים ומגמות". גב' בזיז הרצתה על "דמות האינטלקטואלית בקשת הדמויות הנשיות של דוד שחר".

ד"ר רות בורשטיין הרצתה באוניברסיטת בר-אילן באפריל 2008 בכינוס הראשון של המרכז למדיניות לשון על מגמת שינויים במדיניות האקדמיה ללשון העברית בקביעת מילים חדשות.

גב' אולגה לויטן הייתה יו"ר ומנחה בכנס "שישים שנה של תאטרון ישראלי" שנערך באוניברסיטה העברית ביוני 2008 במושב השלישי: "מאז ועד היום".

התכנית "מקצה אל קצה – הוראת התלמיד ברוך הכישרון במתמטיקה ומדע" הוצגה בשני כנסים על ידי מאמרים פרי עבודתם של חברי צוות התכנית:

• בפברואר 2008 בכנס בינלאומי חמישי בנושא: "יצירתיות במתמטיקה ולימוד תלמידים מוכשרים:, שהתקיים בחיפה;
  • ביולי 2008 בוועידה ה-11 הבינלאומית בנושא לימוד מתמטיקה שהתקיים במקסיקו.

ד"ר אורית ויסמן ייצגה את המכללה ביוני 2008 בכנס במכללת לוינסקי שנערך במסגרת האגודה הישראלית לחקר שפה וחברה. נושא הרצאתה היה "אדמת מדינה או מדינה ללא אדמה: דרכי התמודדות לנוכח הקונפליקט היהודי-ערבי כפי שהן משתקפות במערכות מילים המשלבות סימנים ורבליים וגופניים".

ד"ר רויטל סלע שיוביץ ייצגה את המכללה ביוני 2008 בכנס החינוך הבלתי פורמלי שהתקיים בפתח תקווה.

ד"ר נורית פלד אלחנן ייצגה את המכללה ביוני 2008 בכנסים בעיר ליל בצרפת בנושא מחויבות בנושא השלום מנקודת ראות של ילדים, ובאוניברסיטת לונדון בנושא: Learning and Multimodality.

מר אייל בלוך ייצג את המכללה בכנס בינלאומי של גלובל פורום שנערך באוקטובר 2008 באתונה בנושא שיתוף מתוקשב בעולם נייד. בכנס נכחו 300 איש מ- 40 מדינות ובהם מראשי תעשיית ההייטק, אנשי ממשל בכירים ואנשי אקדמיה.

ד"ר מיכל מוטרו ערכה מחקר משותף עם בעלה פרופ' עוזי מוטרו מהמחלקה לאבולוציה, סיסטמטיקה ואקולוגיה באוניברסיטה העברית. מטרת המחקר: תצפיות בהתנהגות חברתית של בעלי חיים במיוחד בנשרים, בבונים, ואימפלות בעיקר התנהגות היירארכית, התנהגות שמירה, והתגודדות כנגד טורפים. מקום המחקר: דרום אפריקה, שמורת imfolozi שבנטאל ומחנה LOTENI שבהרי הדרקנסברג בנטאל באוקטובר 2008.

ד"ר חיים נוי הרצה בפברואר 2008 בכנס השנתי השלישי של המרכז הישראלי לשיטות מחקר איכותניות שנערך באונ' בן-גוריון בבאר-שבע, במאי 2008 בכנס השנתי ה- 36 של הארגון הישראלי לאנתרפולוגיה שנערך במכללת בית ברל, ביוני 2008 בקונגרס העולמי ה-38 של המכון הבינלאומי לסוציולוגיה שהתקיים בבודפשט, בנובמבר 2008 בכנס באוניברסיטת תל-אביב ובכנס באוניברסיטת אלבורג בדנמרק.